"Det är naturligtvis tråkigt att fintech-hubben inte verkar gå runt ekonomiskt, vilket vi först fick kännedom om via media", säger det kommunala PR-bolagets vd Anna Gissler till Realtid.se.
Invest Stockholm kände inte till likvidationen av Fintech Hub
På tisdagen kunde Realtid.se avslöja att Fintech Hub i centrala Stockholm är försatt i tvångslikvidation, efter beslut av Bolagsverket. Anledningen: Styrelsen har, i strid mot aktiebolagslagen, inte varit fulltalig.
Endast grundaren Matthew Argent har suttit i styrelsen sedan slutet av oktober förra året. Han var till och med 16 maj både hubbens vd och ordförande.
– Om det saknas tillgångar så är bolaget på obestånd, och då är jag skyldig att ansöka om konkurs, sa likvidatorn Staffan Ekdahl på advokatbyrån Hamilton, till Realtid.se på tisdagen.
Hubbens huvudsponsor KPMG riktade på onsdagen stark kritik mot hubbens ledning. Det kommunala PR-bolaget Invest Stockholm stöttade också hubben initialt. Men inte ekonomiskt, utan med sina nätverk, enligt vd:n Anna Gissler. Hon medger att Invest Stockholm inte har känt till Bolagsverket beslut om tvångslikvidation.
– Det är naturligtvis tråkigt att Fintech hubben inte verkar gå runt ekonomiskt, vilket vi först fick kännedom om via media. Stockholm är trots allt nummer två i Europa efter London inom fintech, med en lång och gedigen teknikhistoria inom ämnesområdet, säger Anna Gissler till Realtid.se.
Anna Gissler menar att hubbens grundare Matthew Argent och Alexander William Meades fick en del inspiration till Fintech Hub efter att ha läst en rapport om fintech-utvecklingen i huvudstaden; från Bankgirots införande till samtida bolag som Klarna och Izettle. Rapporten författades av Invest Stockholm och Handelshögskolan.
– ville stärka Stockholms redan starka grund inom fintech med en hub. Vi tyckte att det var ett positivt initiativ på samma sätt som många andra hubbar inom mjukvaru-och hårdvaru-utveckling och Life Science som skapats i Stockholm under de senaste åren”, skriver Anna Gissler.