Annons

Annons

Finansinspektionen

Efter en kort tid som chef över Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet har Henrik Braconier valt att återvända till Finansinspektionen (FI). Han återgår till sin roll som myndighetens chefsekonom.

Svenska Bankföreningen kritiserar Finansinspektionens förslag på hårdare amorteringskrav för bostadsköpare. ”Förslaget om skärpt amorteringskrav kopplat till skuldkvoten bör inte genomföras. Det skapar ökad komplexitet i ett redan komplicerat regelverk”, skriver Bankföreningen i ett remissvar till FI.

Finansinspektionen ska diskutera flytten av Nordeas huvudkontor till Helsingfors med banken. Frågan handlar om hur FI:s tillsyn av banken kommer påverkas och se ut framöver.

Nordeas tidigare superstrateg, Jonas Thulin, är en av tolv nyrekryter till Erik Penser Bank. "Vi har rekryterat väldigt mycket folk under den senaste tiden och det kommer några till under september", säger bankens vd Johan Mörner. Samtidigt avslutar analyschefen Mattias Isakson sin anställning på banken.

Tobin Properties vd Erik Karlin ber om ursäkt för felaktig rapportering om sina transaktioner i bolaget. "Jag har av misstag slagit ihop mina transaktioner", skriver han i ett meddelande.

Finansinspektionen i Finland inför ett riskviktsgolv på 15 procent för bolån från banker som använder interna modeller i beräkningen av kapitaltäckningen för bolån. 

Sidor