Hans Christian Bratterud, förvaltare på Odin Fonder, och Pär Andersson, förvaltare på Spiltan Fonder, lyfter i en intervju med Dagens industri tillsammans fram sex aktier de ser som köpvärda just nu.
Förvaltare: Här är sex köpvärda aktier
Mest läst i kategorin
Bratterud väljer att lyfta fram Assa Abloy, Munters och Hemnet.
För Assa Abloy menar förvaltaren att bolaget, som hittills är ner cirka 25 procent, är ett bra exempel på ett innehav man vill exponera sig mot då man fokuserar på historisk prestation, positionering för framtiden och värdering.
Gällande Munters menar Bratterud att bolaget som haft en svag utveckling sedan 2017 nu börjar vända trenden. Aktien är upp 11 procent i år och under förra månaden presenterade man en stor order på kylsystem från datacenter i USA. Förvaltaren menar att Munters bör klara av en sämre konjunktur relativt stabilt på grund av att en hel del av verksamheten består av eftermarknad och service.
Sista bolaget som Odin-förvaltaren lyfter fram är Hemnet. Aktien är ner 16 procent för året. Däremot menar Bratterud att lägre bostadspriser inte nödvändigtvis är dåligt för Hemnet.
— Kommer folk ha råd att inte marknadsföra sin bostad i en svagare marknad? Redan under det andra kvartalet när marknaden var njuggare visade Hemnet en tillväxt på 34 procent i genomsnittlig intäkt per annons. I en tuffare marknad måste man annonsera för att få det sålt, säger förvaltaren.
Spiltan-förvaltaren Pär Andersson lyfter istället fram Thule, Mips och Garo.
Thules aktie har sjunkit cirka 60 procent i år och vinstvarnade så sent som i september då cykelmarknaden kommit med svagare signaler. Andersson menar däremot att det just nu är ett perfekt läge för den långsiktige investeraren att ta position i bolaget.
— Bolaget är urstarkt, har bra balansräkning och har ett starkt varumärke. Jag ser det som en bra byrålådeaktie att komma in i på de här nivåerna. Om fem år är jag säker på att det har blivit en väldigt bra placering, säger Andersson.
Hjälmteknikbolaget Mips har även de fallit kraftigt under året och är ner 73 procent i år men Andersson beskriver bolagets finansiella position som urstark. Bolaget har en nettokassa som de klarar sig tre år på utan att sälja en enda produkt menar förvaltaren.
Avslutningsvis lyfter Andersson fram elinstallationsbolaget Garo som är ner 56 procent i år. Bolaget menar att den svaga utvecklingen för affärsområdet E-mobility beror på externa faktorer som komponentbrist och leveransproblem. Garo menar att utvecklingen kommer se bättre ut redan under det andra halvåret. Andersson ser samtidigt en stark tillväxt inom försäljning till fordonssegmentet på grund av den starka elektrifieringstrenden.
Samtliga aktier är innehav i förvaltarnas respektive fonder.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra sparräntor.