Vilka är det mest aktuella ämnena och hur ska man agera i dessa numera affärskritiska frågor? Det är något som vi ska försöka reda ut med över 30 talare på plats på Realtids stora höstevenemang, ESG-dagen den 26 oktober.
ESG-dagen 26 oktober: Vad har ”Bredbands-Jesus” och språkröret att säga om energikrisen?
Mest läst i kategorin
Börsen har bytt ton från dur till moll hittills under 2022 och vi går mot en höst som präglas av osäkerhet på världens börser, en ”krigsvinter” med höga energipriser samt nya regelverk som gör att investerare vill dra ned på risken i sina portföljer och se till att premiera ”framtidssäkra” tillgångar som de som är utpräglat gröna och hållbara.
Samtidigt höjs röster från vissa håll om att hållbarhetstrenden är en del av problemet. Det orsakar bara en massa ”greenwashing” och tar fokus från kärnaffären, sätter marknadskrafterna ur spel och bidrar till att orsaka inflationen.
Alectas hållbarhetschef Carina Silberg lyfte bland annat fram det i denna krönika:
Hon sammanfattar vikten av att hålla fast i hållbarhetsarbetet, inte minst när det skakar, som följer: ”Viktiga frågor som investerarnas roll och vad som anses hållbart ska diskuteras och ifrågasättas, inte minst i samband med den radikala förändring av omvärldsläget som Ukrainakriget innebär, men kasta inte ut all hållbarhet med badvattnet.”
Så vad gäller just nu, vilka är det mest aktuella ämnena och hur ska man agera i dessa numera affärskritiska frågor? Det är något som vi ska försöka reda ut med över 30 talare på plats på Realtids stora höstevenemang, ESG-dagen den 26 oktober.
När vi satt ihop programmet så har vi försökt att gå lite längre än vad man gör när dessa frågor vanligtvis pliktmässigt redogörs. Det speglar sig också i det stjärnspäckade programmet.
Har du till exempel hört Jonas Birgerssons unika idé om hur du skulle kunna få all el du behöver till ett lågt, fast pris? Finns det paralleller till utrullningen av bredband och internet? Och vad har vår tidigare finansmarknadsminister samt nuvarande språkrör för Sveriges mest profilerade parti på området, Per Bolund (Mp), för synpunkter på hur näringslivet och finansbranschen bör agera efter valet? Vad kommer han att driva för frågor i opposition? Och hur ser Finansinspektionen på taxonomin och nya krav på bolag och finansbranschens aktörer kring redovisning och transparens och vad gör de för att få bort ”greenwashing”?
Det finns fortfarande biljetter kvar. Anmäl dig nu och var en del av debatten (och lösningen?)!
Vi ses på ESG-dagen!
Joakim Båge
Programchef, ESG-dagen