Realtid

Så mycket får Bonnesen om hon får sparken

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen.
Sara Johansson
Uppdaterad: 20 feb. 2019Publicerad: 20 feb. 2019

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen fick en ökad ersättning under 2018 med 1 miljon kronor. Om hon skulle få sparken har hon en rejäl fallskärm under tolv månader.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Swedbank presenterar i dag årsrapport samt en hållbarhetsrapport.

Av årsrapporten framgår det, förutom de tidigare officiella nyckeltalen, att Birgitte Bonnesen fick en ökad ersättning från banken under 2018.

Bonnesen fick 15,1 miljoner kronor i lön och förmåner varav 14,3 miljoner kronor är den fasta årslönen. Detta är 1 miljon kronor mer i ersättning än under 2017.

Utöver det har Bonnesen en premie på 35 procent av lönen som avsätts till en pensionsförsäkring.

Om hon skulle få sparken har hon rätt till 75 procent av lönen under uppsägningstiden på tolv månader samt ett avgångsvederlag på ytterligare 75 procent av lönen under tolv månader. Om hon själv väljer att säga upp sig är uppsägningstiden sex månader och avgångsvederlag utgår ej.

Års- och hållbarhetsrapporten presenteras lägligt i dag då SVT:s Uppdrag granskning avslöjar att Swedbank kan ha dragits in i Danske Banks penningtvättshärva där minst 40 miljarder kronor har slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum.

Banken skriver i hållbarhetsrapporten att banken arbetar systematiskt och proaktivt med att övervaka betalningsflöden för att upptäcka potentiella oegentligheter.

”Swedbank är en värderingsdriven bank. Vi har nolltolerans mot all typ av brottslighet i vår verksamhet och har alltid agerat bestämt och handlingskraftigt när vi fått signaler inifrån vår egen organisation eller från omvärlden om misstänkta transaktioner”.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sara Johansson
Sara Johansson
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
Spela klippet

Svenskar rustar för ökat sparande inför ISK-reformen

När den sänkta skatten på investeringssparkonton (ISK) träder i kraft vid årsskiftet planerar många svenskar att öka sitt sparande. Fyra av tio svenskar planerar att öka sitt sparande – och särskilt stort intresse finns bland unga under 29 år. Hela sex av tio i den gruppen uppger att de vill spara mer, enligt en ny […]