Realtid

KPMG:s Tina Zetterlund: "En aktiv semester är min melodi"

Tina Zetterlund, Head of Markets and Sales, KPMG
Tina Zetterlund, Head of Markets and Sales, KPMG. Foto: KPMG
Camilla Jonsson
Uppdaterad: 16 juli 2021Publicerad: 16 juli 2021

Inför KPMG:s ambitiösa tillväxtresa under hösten 2021 planerar Tina Zetterlund, Head of Clients & Markets, att ladda batterierna med en aktiv semester och kompostering med bokashi. Det säger hon i en intervju för Realtids sommarserie.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vad har haft störst betydelse för dig i din yrkesroll det första halvåret?
– Marknadsutvecklingen, där vi har upplevt ett tryck vi inte vågade drömma om för ett år sedan eller tidigt i höstas. Det i kombination med att få ansvara för vår tillväxtagenda har varit väldigt spännande.  

Något som överraskat, person eller händelse – och hur?
– Jag överraskas av individer och team på KPMG som bryter ny mark på olika sätt i princip varje dag. Det är särskilt roligt att se hur medarbetare tar på sig en lite för stor kostym och sedan snabbt växer in i den – det är något jag får fantastiskt mycket energi av.

Vilka var de största glädjeämnena och största orosmolnen under första halvåret?
– Hur utrullningen av vaccinprogrammen och det successiva återöppnandet av samhället ska påverka marknaden, har varit både ett litet orosmoln och ett glädjeämne. Viss oro har funnits för att ytterligare nedstängningar ska bromsa marknadens återhämtning och tillväxt. Samtidigt har den faktiska återhämtningen i många branscher överträffat mina förväntningar.  

– Den svenska regeringskrisen ett år före det ordinarie valet är just nu ett visst orosmoln. Jag hoppas och tror dock inte att det ska påverka marknadens fortsatta återhämtning i någon större utsträckning. Det största glädjeämnet jag ser fram emot är att kunna träffa min familj, vänner och kollegor i större utsträckning. Det är efterlängtat!

Vad är det viktigaste du lärt dig under pandemin?
– Det har varit väldigt nyttigt för mig att bromsa upp, lev här och nu och spendera mer tid i min egen och familjens bubbla. Det hoppas jag verkligen att jag lyckas behålla lite av även framöver. En annan lärdom har varit att det går alldeles utmärkt att jobba digitalt. 

Vad tror du består efter pandemin (ändrade arbetssätt, arbetsverktyg, tankesätt)?
– Vi kommer nog att se ett en hybrid variant av vårt arbetssätt framöver – en mix av arbete hos kund, på kontoret och hemma/digitalt. Det kommer att medföra en ökad flexibilitet och bättre balans för många, inklusive mig själv. Samtidigt tror jag att det finns ett stort uppdämt behov av att träffas inledningsvis efter sommaren, så det hybrida arbetssättet kommer nog att utvecklas över tid. Jag tror också att corporate travel kommer att minska. Varför resa långt för korta möten när vi kan träffas digitalt och på ett mer hållbart sätt?

Det är ett och ett halvt år kvar till nästa riksdagsval: vilken politisk fråga kommer att ha störst betydelse för finansbranschen samt för din verksamhet?
– Viktiga frågor kommer sannolikt att innefatta förändringar i offentlig sektor efter pandemin – står vi rätt rustade inför liknande kriser framöver, inom bland annat sjuk- och äldrevård? Behövs reformer/stimulanser för ”post covid recession” – hur kan lösningar lyftas fram där finanspolitiken skapar goda förutsättningar för våra viktiga företagare framöver? Som skattekonsult är jag också mycket intresserad av hur debatten om bland annat bankskatter, miljonärsskatter och andra skattefrågor kommer att utvecklas.  

Hur kopplar du av i sommar?
– En aktiv semester är min melodi, då jag har lite svårt för att koppla av i hängmattan. Vi kommer att vara på vår gård i Dalarna, där finns det alltid projekt att ta tag i kombinerat med tid till fots och på min MTB i skog och mark.

ANNONS

Vilket är ditt bästa lästips för sommarläsning?
– Boken ”Odla utan Spade” som min granne Lena Granefeldt skrivit tillsammans med Bella Linde. Själv ska jag nörda ner mig om kompostering med bokashi i sommar och försöka lyssna på så många sommarpratare som möjligt. 

Vilken är den bästa bok/fackbok du läst första halvåret som hjälpt dig i ditt yrke eller ledarskap?
– Jag har faktiskt inte läst någon bok/fackbok det första halvåret som hjälpt mig i mitt yrke eller i mitt ledarskap. Jag har haft fullt upp med att hinna ta del av nyhetsflödet, poddar och andra inspirationskällor 

Vilken är den bästa bok/fackbok genom tiderna som hjälpt dig i ditt yrke eller ledarskap?
– Det var en svår fråga – kanske ”Managing the Professional Services Firm” av David H. Maister. Jag fick också en ögonöppnare av Sheryl Sandbergs bok ”Lean In”.

Hur förbereder du dig inför hösten 2021? Vilka frågor blir de viktigaste i din roll under hösten? För din verksamhet?
– Jag behöver ladda batterierna lite efter ett väldigt intensivt år för att vara redo inför hösten 2021. Jag ser fram mot att växla ner tempot lite i sommar för att skapa energi inför hösten. Vi har en ambitiös tillväxtresa framför oss, vilket kommer att kräva tid och fokus från min sida. Planen är på plats och har börjat exekveras. Min roll blir att se till att vi behåller en hög styrfart och fokuserar på rätt initiativ. Det ser jag mycket fram emot.

”Vi har en ambitiös tillväxtresa framför oss, vilket kommer att kräva tid och fokus från min sida. Planen är på plats och har börjat exekveras. Min roll blir att se till att vi behåller en hög styrfart och fokuserar på rätt initiativ. Det ser jag mycket fram emot.”

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Camilla Jonsson
Camilla Jonsson
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS
Spela klippet

Har du koll på årets bästa Sverigefonder?

Med en avkastning på över 20 procent ligger den här Sverigefonden i täten för att bli årets mest framgångsrika. Nu återstår bara några få handelsdagar innan vinnaren kan koras. Årets fondresultat visar på en imponerande utveckling där flera Sverigefonder har överträffat förväntningarna med en uppgång på över 20 procent, vilket är bättre än de breda […]