Realtid

Holknekt överklagar domen

Per Holknekt.
Per Holknekt.
Realtid.se
Uppdaterad: 06 mars 2024Publicerad: 06 mars 2024

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
Realtid TV

Swedsec-licenser återkallas i rekordfart

19 nov. 2024
Spela klippet
Realtid TV

Ekobrott kan ge lika hårda straff som organiserad brottslighet

18 nov. 2024
Odd Molly-grundaren Per Holknekt förlorade sitt rättsmål där han stämde bettingbolaget Unibet på 10 miljoner kronor om anklagelsen att bettingbolaget uppmuntrat honom till att fortsätta spela trots uppenbara tecken på spelmissbruk. Nu överklagar han domen.

”Det är inte visat att Kindred group PLC har gjort någon obehörig vinst genom Per Holknekts spelande. Även om man skulle anse att Per Holknekts allmänt hållna uppgifter skulle kunna medföra att hans spelavtal med Unibet International Ltd/Trannel var ogiltiga/oskäliga, kan (…) avtalslagen inte i sig leda till att ett annat bolag (Kindred group PLC) bedöms skyldigt att ’återbetala’ något belopp till honom”, stod det i domen.

-Vi utgick ifrån att processen i tingsrätten endast var fas 1 i denna långdragna process och att gårdagens dom skulle komma att överklagas av endera part, oavsett utgång. Så vi har stått väl förberedda. Vi har nu lärt oss motpartens argumentation och kommer att, då allt landat, göra vår analys för att besluta kring nästa steg, sa Per Holknekt i en skriftlig kommentar till Realtid efter domslutet. 

Per Holknekt skrev också att hans team hade gjort många starka iakttagelser från motparten (läs; Kindred Group) såsom mened, sanningsförvridande av data och omfattande vilseledanden av person i stark kontrollförlust/spelsjukdom (alla enligt ovan under sanningsförsäkran).

Per Holknekt har nu lämnat in en överklagan där han begär om anstånd att lämna in mer information som ligger till grund för överklagandet. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Han hävdar bland annat att tingsrätten gjort en felaktig tolkning av såväl avtalslagen som lotterilagen. Han vill befrias från rättegångskostnaderna och har inte ändrat sig gällande kravet på 10 miljoner kronor.

Det är up tingsrätten att besluta om anstånd beviljas eller ej.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS