I går avgjordes finalen i Årets kock. Eftersom en av finalisterna var Henric Herbertsson, så blir mitt restaurangtips minnen från ett besök jag gjorde där han jobbar, på SK Mat & Människor, förra året. Det var också samma helg som jag lagade mat med mina kompisar för livet från tiden runt 2009 när jag började överväga en ”career switch” till kock och var med i TV4-programmet Halv åtta hos mig.
Toppkockar på SK Mat och Människor i Göteborg
Mest läst i kategorin
Henric Herbertsson är bördig från värmländska Sunne och gjorde dessutom ett gästspel på en av mina favoritkrogar, Sillegården, i somras. SK Mat & Människor är en otroligt trevlig restaurang och jag hade en bra kväll när jag var där. Modern design i mörka färger, men kanske inte en restaurang man gärna besöker själv.
I ena delen finns ett öppet kök i ena delen vilket är supertrevligt, då man ser vad kocken gör hela tiden.
Göteborg är i stort sett en väldigt social stad. Man går ut och umgås.
SK står för Stefan Karlsson, som blev Årets kock 1995. Det är härligt att en tidigare Årets kock kan coacha fram nya kandidater och det är så det ska gå till. Kvällen då jag var på besök njöt jag en spännande meny med många fina inslag och goda viner. En lammtartar som var ljuvlig, en smakrik anka från Munka-Ljungby med svart vitlök och ett spisbakat bröd med varm ost. Alla råvaror som används är lokala och restaurangen är till och med KRAV-märkt. SK har förstås en stjärna i Michelin. Har ni inte varit på SK så kan jag varmt rekommenderar ett besök.