Realtid

Smaksensation i bergsby

Foto: Pixabay
admin
admin
Uppdaterad: 16 dec. 2016Publicerad: 16 dec. 2016

Vd:n och grundaren av Insiderfonder, Erik Lidén, upplevde sitt finaste middagsminne på en oansenlig restaurang i en liten bergsby i Rom. Det var en kväll som kombinerade det bästa i livet – värme, vänner, god mat och drömmar.

ANNONS
ANNONS

Ett av Erik Lidéns bästa middagsminnen upplevde han för åtta år sedan när han tillsammans med sin hustru besökte sin svåger och svägerska med familj i en liten bergsby utanför Rom i Italien. Middagen avnjöts i en från utsidan oansenlig restaurang som drivs av en familj med ett stort hjärta och glädje för mat.

–  Jag minns särskilt att vi före middagen fick in en lokalt producerad ost. I kombination med ett kallt vitt vin bjöd den på en ren smaksensation där vi satt under markisen omgivna av spindelpelargonier en magisk augustikväll. De flesta i vårt sällskap pratade flytande italienska och det blev högljudda och skrattframkallande diskussioner såväl med ägarna till restaurangen som med de övriga gästerna.

Erik Lidén, vd och grundare av Insiderfonder

Middagen bjöd på många spännande, men förvånansvärt enkla rätter, berättar Erik Lidén.

– Jag minns särskilt en av smårätterna som bestod av potatismos och svamp. Rätten hade stekts i rikligt med smör och ackompanjerades av parmesan och tryffelolja. Till detta avnjöt vi ett härligt Brunello-vin som därefter har kommit att bli en personlig favorit.

Under middagen pratade sällskapet om livet och om drömmar. En av drömmarna hade Erik Lidén burit på ett bra tag –  drömmen att starta sitt eget fondbolag.

–  Det var en dröm som var på väg att bli sann. Jag hade just skickat in en ansökan om att driva fondverksamhet till Finansinspektionen och någon vecka tidigare hade jag tagit in en ny ordförande i bolaget, den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn.

Sedan var det dags för efterrätt.

ANNONS

–  Efter middagen kom ägaren, en lätt korpulent och jovialisk medelålders man, förbi vårt bord. Hans famn var fylld av kvistar från äpple- och aprikosträd med frukten kvar som han hade hämtat från sin trädgård. Likt en van inredare dekorerade han bordet framför oss inför efterrätterna. Jag åt en lokal variant på tiramisu. Det var vår sista kväll i byn, en kväll som kombinerade det bästa i livet – värme, vänner, god mat och drömmar.  Det gör den här middagen till ett av mina allra finaste middagsminnen.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS