I takt med den ökade efterfrågan på ett växtbaserat matutbud väljer Scandic nu att slopa nötkött från samtliga lunch- och konferensbufféer samt hotellens minishop. Beslutet innefattar alla Scandics 86 hotell i Sverige och implementerades under januari 2022.
Scandic slopar nötkött på lunchen
Mest läst i kategorin
I och med beslutet, sänker Scandic sitt inköp av nötkött med 177 ton per år, eller 1 100 000 portioner nötkött, vilket motsvarar 5486 ton CO2e-utsläpp. Det framgår av ett pressmeddelande.
–Att vi slopar nötkött i stora delar av vårt materbjudande visar att vi menar allvar med att skapa ett mer hållbart materbjudande för alla våra gäster, säger Thomas Fankl, Ansvarig för mat och dryck på Scandic Hotels Sverige, i en skriftlig kommentar.
Att plocka bort nötkött från stora delar av Scandics materbjudande ligger i linje med vad hotellkedjans gäster efterfrågar och i relation till 2019 års jämförbara inköpsmix, kommer Scandic årligen minska sin nötköttskonsumtion med 54 procent.
Scandic ser även över möjligheten att hitta ett klimatvänligare alternativ till hotellfrukostens köttbulle så att även hotellkedjans frukosterbjudande blir fritt från nötkött. Bolaget har och kommer även att ytterligare öka andelen växtbaserade rätter och råvaror på sina restaurangmenyer då konferenskunder och företag ställer högre krav på hållbar mat.