Realtid

Restaurang J - en utflykt värt besväret

Restaurang J
Foto: Lisa Lönner
admin
admin
Uppdaterad: 20 jan. 2022Publicerad: 20 jan. 2022

Restaurang J vid Nacka Strand är en långkörare och det känns som att det marina temat verkligen har funnit sin plats. 

ANNONS
ANNONS

Restaurang J

Totalbetyg: 4,4

1. Serviceperfektion 4,4

Servicen är rapp och perfekt, men det känns på något sätt inte så genuint trevligt. Det är svårt att definiera när man inte känner den där hemmakänslan och det kan förstås vara dagsform. Det är dock snabbt att boka. Det tog lagom kort tid att få maten, vilket uppskattas. Vi var lite tidiga vilket ju alltid är ett knep i affärslunchvärlden. Maten är godare och servicen bättre när man kommer en kvart innan ruschen. Vi tar två olika rätter och sitter länge. Vi kan dock inte säga att notan kom jättesnabbt, den var vi tvungna att be om så det blev en plump i protokollet.

ANNONS

J_2.jpg

2. Miljö – ljud, ljus och design 4,8

ANNONS

Hit kommer vi för stämningen. Brasan sprakar och solen skiner över vattnet. Vi sitter på en brygga och stämningen är snyggt marin. Det är verkligen härligt att anlända med båt. Bil var svårare eftersom det var hyfsat dyrt att parkera. Stämningen är fin och det är ljust. Det öppna köket är snyggt och inger förtroende. 

Avståndet mellan borden känns bra och vi sitter väldigt intimt. Man kanske ska undvika de långa bänkarna om man har känsliga ämnen att diskutera. Akustiken är lite lätt stökig och inte perfekt, men det gör inget i detta fall. Utsikten får ju bara full pott.

J_3.jpg

3. Mat – och dryck 3,7

Maten här känns lite 90-tal. Det är gott och fint, men ändå känns det inte som att recepten håller ihop. Det är mycket vitlök i maten och för stor portion protein. Dock var salladen väldigt fin och det var rikligt med grönsaker. Fänkålen på fisken var fint hyvlad och det smakade oerhört gott av syran. Maträtterna är rätt klassiska, men kanske är det inte därför man kommer hit. Det finns en dagens rätt och den är prissatt så att man förstår att köket vill att man väljer just den. En kyckling BBQ eller en oxbringa kändes inte superspännande. Det finns tre lyxigare rätter fisk, kött och vegetariskt men dessa är å andra sidan inte så prisvärda och vi har sett mycket bättre för dessa priser på andra ställen. Brödkorgen och smöret känns standard. Ett stort plus för desserten som var ett inlagt lätt syrligt äpple, otroligt smakrikt och gott för 85 kronor.

Vinutbudet är bra, det finns flera på glas. Inte de mest spännande vinerna, dock. Porslinet känns inte så modernt utan man har fortfarande de vita storkökstallrikarna kvar. Kanske inte märks med den i övrigt otroligt snygga designen i lokalen. Vi ser inte direkt något kretsloppstänkande och det framgår inte var råvarorna kommer från.

ANNONS

4. Paraphernalia – 5

Att åka båt till restaurangen och sitta framför brasan – det är underbart. Snyggt och fint designat. 

5. Priset 4,75

Å ena sidan var dagens rätt prisvärd med 149 kronor, men de andra rätterna var några av de dyraste vi mött. Det är svårt att bedöma men det kan ju vara för att målgruppen är splittrad.

 

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS