Realtid

Realtids affärslunchindex: Nordiska Kantinen

admin
admin
Uppdaterad: 04 nov. 2021Publicerad: 04 nov. 2021

Den här veckan testar vi något snabbt och stökigt. Detta är ingenting för ett känsligt möte med mycket konfidentiell information. Dock är det många som affärslunchar här. Jag tänker att det passar bäst för en snabb catch-up med någon du inte träffat på länge och där ingen stor affär eller liknande föreligger. Fördelen är att det går snabbt. Men på ljudnivå och stökighet så är det ju förstås inga höga poäng.

ANNONS
ANNONS

REALTIDS AFFÄRSLUNCHINDEX: NORDISKA KANTINEN

ANNONS

SAMMANVÄGT INDEX: 85,5

Plats:
NK Hamngatan, Stockholm längst upp på femte våningen

Öppet: 
Måndag – fredag 11.00–15.00
Lördagar 11.00–16.00
Söndagar 11,30 – 15.00

FinrummetFoto: Lisa Lönner

1. Serviceperfektion: 87%

Detta koncept är verkligen inte något du ser någon annanstans. Fyra kockar med lite lätt snorkig uppsikt står och serverar kantinlunch som håller en sjukt hög kvalitet. Det är inte hit du går för att få en servis som pratar med dig eller känna dig upp-passad. Som alltid med Franzén så är det hela lite väl mycket kock-show. Men fördelen är att det går så otroligt snabbt. Inget snack, maten läggs upp och är fram på en halv minut. Känslan är ändå unik och jag har lite svårt att ta ställning till vad jag själv känner men förstår att detta är omåttligt populärt för alla som inte vill vänta en sekund i onödan. Klientelet här är en blandning av äldre damer på shoppinglunch och affärsmän. Intressant ändå.

2. Miljö – ljud, ljus och design: 75%

ANNONS

Alltså det är verkligen snyggt. Brickorna är perfekta, alla möbler är i ljust trä och den klassiska kantinlunchen är uppdaterad. Det är ett bra designtänk som jag verkligen förstår var ett kul projekt för den designer som gjorde det.

Men för våra kriterier för affärslunch så uppnår vi kanske ändå inte det vi efterfrågar här. Det är hög ljudnivå, nästan på gränsen till outhärdlig på grund av allt slammer med brickor, etc. Bänkarna är snygga men det är så obekvämt att inte ha ryggstöd efter en dag på kontoret vid datorn. Avståndet mellan borden är ju noll, ofta får man endast plats vid samma bord som andra. Det är ju konceptet. Så som sagt, inte platsen för bra och intressanta samtal utan sådant som alla i Stockholm kan lyssna på. Snabb catch-up passar utmärkt. Eller faktiskt, ensamjobbarlunch. Jag sitter hellre ibland på restaurang när jag ensamjobbar och detta är den perfekta platsen för ensamlunch! Ljuset är också besvärande, jag ser inte så mycket. Det gör det lite svårt tycker jag att fokusera på den andra personen eller på maten för den delen.

Att gå hit för att äta snabbt under en shoppingtur eller luncha snabbt med en bekant är perfekt.

3. Mat – och dryck: 92%

Maten är verkligen kantin-top notch. Det finns alternativ för alla inriktningar: köttätare, husmansklassiker, dietmat, vegetarisk och utan mejeri. Snyggt upplagt, jag åt en liten soppa med toast och det var verkligen gott. Det märks att de tänker igenom menyn för att alla ska hitta något och jag ser att köket är otroligt väl organiserat för att på några kvadrat kunna servera en fräsch lunch med nylagad känsla till så många som möjligt. Varje kock har kanske en kvadrat och alla vet exakt vad de ska göra. Det är ändå en yrkesstolthet där. Jag ser också att hållbarhetstänket går att realisera eftersom de har en finare restaurang Bobergs i samma lokal. Det är alltid det bästa upplägget för att kunna dela och köpa in råvaror där hela råvaran används. Smart och snyggt. Sallads och brödvagnen är kanske något man alltid känner sig lite rädd för och den är ändå lite kladdig och stökig.

Hit kan dock älskaren av klassisk dagens lunch gå och även den moderna matnörden eller fanatiska allergiska kost-följaren. Det är inte lätt att åstadkomma.

Ett stort plus för en bricklunch med champagnebuppa. Här finns både champagne, bubbel och viner på glas. Den står på en liten pall bredvid kassan så missa inte den även om just miljön här känns för stressig för att ta ett glas. Kanske mer för en eftermiddag after-shopping tänker jag. Men ändå, den står ju där!

4. Paraphernalia – diverse: 95%

ANNONS

Paraphernalia finns det gott om här. Allt från brickan i kantinformat till de snygga gardinerna som mjukar upp känslan av fängelsekantin. Detta är kan man säga stället fullt av paraphinalia. Allt som finns på en klassisk bricklunch finns här fast i modern designformat. 

5. Priset: 78%

Det är faktiskt väldigt dyrt. Jag brukar tycka att det är ok men just eftersom jag ser att kostnaderna här är låga så tycker jag kanske att det hade varit lite charmigt med ett lägre pris. Det finns ju ingen servispersonal och vi själva tar undan brickan. Nej, en sänkning av priserna med 20 procdent hade jag förordat just här. Det är ju dock alltid fullt så alla efterfrågekurvor säger ju att priset inte kommer att sänkas.

FinrummetFoto: Lisa Lönner

Hjälp oss med Realtids affärslunchindex! Vi är tacksamma om du kan ta dig två minuter till att svara på ett par frågor om dina affärsluncher. Enkäten hittar du här>>

 

Hela Finrummet denna vecka >>

Sigurd Wongraven: Multitalangen som skapar vin, konst och musik

ANNONS

Frukost på väg ut i världen: Pontus in the Air 

Veckans recept: Krispig rätt på ost och apelsin till morgonstjärnan

Realtids affärslunchindex: Nordiska Kantinen

Lisa Lönners krönika: Kreativa crossroads – när konst möter musik och vin möter musik

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS