Under 2021 har viltköttet fått ett rejält uppsving, men även utbudet av alltmer spännande tomatsorter i butik har vuxit.
Råvara: Uppsving för viltköttet
ANNONS
ANNONS
Mest läst i kategorin
Under 2021 har viltköttet fått ett rejält uppsving. Det behövs skjutas vildsvin i våra skogar och vi ser alltfler recept och försök att anrätta detta magra och ljusa kött som kräver sin kock. Hjortkött från både hägn och skog gör entré på menyn. Både jakten och tillagningen av vilt är en god tradition då djuren lever i sitt riktiga element och köttet är magert och hälsosamt.
Här hittar du några recept på viltkött
>> Pepparstekt hjortfilé med rödbetsgrädde och svartkål
ANNONS
Nyarshjort_Foto_Lisa_Lonner_0.jpg
>> Vildsvinspastrami med bondbönecrème
Foto_Thomas_G._fran_Pixabay.jpeg
ANNONS
På grönsakssidan växer utbudet av alltmer spännande tomatsorter i butik och att det odlas alltmer tomater runt om i Sverige. Det är numera ett nöje att handla tomater och de smakar och ser mer och bättre ut. Ett stort tack till Viken tomater som leder utvecklingen men det finns många fler runt om i landet.
Hela finrummet denna vecka >>
Lisa Lönners krönika: Ja, Magdalena Andersson, besöksnäringen är en riktig bransch
Affärslunchindex: Här är årets bästa affärsluncher
Råvara: Uppsving för viltköttet
Årets bästa kockknep: Köttet gör comeback
Whisky, kändisar och Skåne när Finrummets läsare får välja
Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS
Senaste nytt
ANNONS