Med start den 12 mars bjuder Operakällarens Matsal med kökschef Viktor Westerlind i spetsen in till lunch på lördagar.
Operakällarens Matsal öppnar för lunch efter 30 år
Mest läst i kategorin
I Operakällarens ståtliga matsal samsas kulturminnesmärkt originalinteriör från 1895 med inslag av modern design. Bland förgylld ekpanel och tjusiga takkronor kan hungriga stockholmare och tillresta för första gången på 30 år nu njuta av gastronomiska luncher signerade kökschef Viktor Westerlind. Allt med utsikt över Kungliga Slottet.
–Lunchmenyerna, likt de menyer vi serverar kvällstid, håller sig inom ramen för det klassiskt franska formatet men med de allra bästa nordiska råvarorna och smaker som sticker ut, säger Viktor Westerlind, kökschef Operakällarens Matsal, i en skriftlig kommentar.
På lunchen kan gäster välja mellan À la Carte eller två förbestämda menyer – Operameny eller Grand Menu. Menyerna följer säsongen och förnyas fyra gånger per år. Ungefärlig tidsåtgång för lunchen är två timmar för Operameny och 3 timmar för Grand Menu. Viktor Westerlind med personal hoppas att lunchkonceptet ska locka såväl gamla som nya besökare.
– Det är fantastiskt att människor har fortsatt att besöka Operakällaren i över 200 år. Vid sidan av våra befintliga stamgäster vill vi locka en ny publik med matälskande foodies från hela världen, fortsätter Viktor Westerlind.
Lunch i Operakällarens Matsal serveras på lördagar med start den 12 mars.