Lök var huvudråvara på årets final av Årets kock. En kul utmaning, tycker Realtids kock Lisa Lönner.
Kul utmaning när gul lök får stjärnstatus
ANNONS
ANNONS
Mest läst i kategorin
Det var roligt att det var lök som huvudråvara på årets final av Årets Kock. Det har tidigare varit anka, lamm, gös, röding, men aldrig lök! Kul utmaning.
Lök är smaksättarens nummer ett med mycket umami och ingår i det mesta som smaksättare men får sällan total uppmärksamhet på scenen!
Lök är billigt men snyggt.
Lök är också en viktig ingrediens för vår hälsa då den innehåller antioxidanter och C-vitamin. Orsaken till att du gråter när du skär lök är dess svabelföreningar, men de är också hälsosamma för kroppen. Löken innehåller ämnen som sänker blodsockret och torde vara en grund till god hjärthälsa.
Och visst äter du väl lök?
Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS
Senaste nytt
ANNONS