Det skadar inte att spara lite tid och ändå laga utsökta snittar. Med Lisa Lönners supersnabba cognacsdoftande snittar gör du garanterat succé.
Julspecial: Supersnabba cognacsdoftande patésnittar
ANNONS
ANNONS
Mest läst i kategorin
Nu är det fester och bjudningar. Vi vill dricka champagne, glögg, drinkar eller cocktails. Samtidigt har vi mycket att göra på jobbet och till och med jag rekommenderar att spara lite tid med en och annan genväg. De här canapéerna gör garanterat succé och passar till det mesta i dryckesväg. Lite sött på i form av russin eller fikon gör att de också passar till olika spritsorter och den lite söta glöggen. Viktigt med snittar är att brödet i sig inte smakar för mycket.
Ingredienser
- 1 pkt bakad riktig leverpastej alternativt en gås/ankleverpastej om du vill lyxa till det mer.
- 2 msk cognac
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl semitorkade fikon (eller russin)
- Några kapris
- Ett par timjankvistar.
- 1 msk honung
- 1 msk muscovadosocker
- 1 msk balsamico, vällagrad
- 2 msk portvin
- Torra salta kex som inte har så mycket smak i sig själva
- Eventuellt grönkålsstrimlor som dekoration
Gör så här
- Lägg fikon i en fin glasburk med honung, socker, balsamico, portvin. Låt stå en stund, detta håller sig länge.
- Låt pastejen bli rumsvarm. Hacka kapris och timjan. Vispa pastejen i bunke med cognac, kapris, timjan och grädde
- Bred smeten på kexen och lägg fikonen ovanpå (är du riktigt avancerad så spritsar du med spritspåse)
- Om du vill ha något grönt, lägg ett grönkålsstrimla som dekoration. Den går att torka lite över natten i rumstemperatur eller i ugn så den blir som chips.
Hela Finrummets julspecial här >>
Lisa Lönners krönika: En jul i nedvarvnings tecken till er alla!
Julspecial: Motverka ditt Covidskräck med hygienregler i restaurangsklass
ANNONS
Covidsäkra julbordet: Lägg allt på tallrik
Restaurang: Här kan du äta i jul och nyår
Veckans kockknep: Putsa finsilvret utan kemikalier
Julspecial: Ett smaskigt yogapass: Koka kola till julen
Julspecial: Supersnabba cognacsdoftande patésnittar
Veckans recept: Glöggbräserad högrev
Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS
Senaste nytt
ANNONS