Realtid

Frida Ronges Tak på export

Frida Ronge, Tak
Camilla Jonsson
Camilla Jonsson
Uppdaterad: 10 feb. 2022Publicerad: 10 feb. 2022

Det är ganska exakt fem år sedan kocken Frida Ronge invigde Tak på toppen av Brunkebergstorg i Stockholm. Nu har hon fått i uppdrag att kopiera konceptet och öppna en systerrestaurang i Oslo, där Petter Stordalen öppnar det nya lyxhotellet Sommerro i höst. Det framgår av ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Precis som på Tak i Stockholm kommer konceptet att vara japansk matlagning med nordiska råvaror.

– Jag kommer så klart att lyfta de norska råvarorna och lokala matproducenterna. Just nu håller jag på att labba fram en signaturdessert med brunost. Vi kommer också att använda tång från Lofoten och norska specialiteter som klippfisk och torrfisk, säger Frida Ronge till White Guide.

Planerad öppning för norska Tak är den 1 september.

 

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS