Det är jul och det är också covid. Det är faktiskt rätt otäckt med julbord. Jag får skräck för buffet med skedar. Så jag lägger tallrikar i stället till gästernas stora glädje. Förutom att det är säkrare rent hälsomässigt är det även snyggare – och alla får prova allt på julbordet, inte bara det man vet vad det är.
Covidsäkra julbordet: Lägg allt på tallrik
ANNONS
ANNONS
Mest läst i kategorin
Jag har nu fått fler gäster att prova riktig kalvsylta och det är jag mycket stolt över. Det blir lättare att hålla en dryckesmeny, och så undviker vi soppan med prinskorv, sill och godis på samma tallrik.
Så servera varje del av julbordet, njut i långsam takt och se på det vackra. Matcha med goda drycker.
Tips på servering av det kalla bordet
- Julskinka med hemgjord senap och grönkålspesto
- Moster Karins kalvsylta med kanelig rödbeta
- Rökt ankbröst med tomatketchup
- Rödkål med juliga kryddor
- Allt på en snygg tallrik gjord av Tobias Mannheimer.
Hela Finrummets julspecial här >>
Lisa Lönners krönika: En jul i nedvarvnings tecken till er alla!
Julspecial: Motverka ditt Covidskräck med hygienregler i restaurangsklass
ANNONS
Covidsäkra julbordet: Lägg allt på tallrik
Restaurang: Här kan du äta i jul och nyår
Veckans kockknep: Putsa finsilvret utan kemikalier
Julspecial: Ett smaskigt yogapass: Koka kola till julen
Julspecial: Supersnabba cognacsdoftande patésnittar
Veckans recept: Glöggbräserad högrev
Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS
Senaste nytt
ANNONS