Millésime Chocolat är en hantverksproducent från Liége i Belgien som producerar choklad från kakaoböna till chokladkaka.
Belgisk hantverkschoklad nu på svenska marknaden
Mest läst i kategorin
Grundaren Jean-Christophe söker upp kakaoplantager med hållbara odlingsmetoder och kakao med ett stort smakspektrum; De jobbar med terroir och årgångar, vilket ger möjlighet till god choklad med tydliga smakprofiler – som ofta matchas med spännande smaker och konsistenser. Det framgår av ett pressmeddelande.
Det belgiska smakarvet bärs vidare med fylld pralinéchoklad och olika typer av nötter men de söker även vidare i smakvärldens universum med deras choklad som bjuder på smaker som yuzu/tranbär, whisky, vitpeppar och salt & kola.
– När vi på Beriksson började samarbetet med Jean-Christophe på Millésime, såg vi direkt bevis på en stor kreativitet och hantverksskicklighet; Det belgiska lilla chokladföretaget blev därför en perfekt partner att ta fram vårt första egna recept på choklad, säger Markus på Beriksson.
Beriksson är ett västsvenskt familjeföretag som levererar noga utvalda delikatesser från olika delar av världen.
Chokladkakorna finns i förpackningar om 70 eller 20 gram och kostar cirka 69-79 kronor respektive 29-35 Kronor och finns i välsorterade butiker.