Realtid

Lättare jullunch på sofistikerade Bobergs

Finrummet
admin
admin
Uppdaterad: 09 dec. 2021Publicerad: 09 dec. 2021

Realtids affärslunchindex: Bobergs

ANNONS
ANNONS

Totalindex: 4,85

1. Serviceperfektion: 4,45

FinrummetFoto: Lisa Lönner

Bobergs är som gjord för finlunch, på toppen av NK och gärna en fin dag med vacker utsikt över strömmen och Kungsträdgården. Det är svårt att få bord. Men det är värt besväret och just nu är det extra trevligt att gå dit då de har en affärslunch-jullunch. Servisen är inte övertrevlig men charmig och det går inte supersnabbt att få in maten. Kanske kunde det gått något snabbare. Detta är en plats för en något längre lunch och intressanta samtal, så det klaras inte på en timme, det blir för kort.

2. Miljö – ljud, ljus och design: 4,65

Boberg och Svenskt Tenn ser till att detta är den stiligaste matsalen i Stockholm. Här är det inte bara maten utan även inredningen som får din uppmärksamhet. Det är lagom långt mellan borden – ett plus för alla servicevagnar, bland annat godisvagnen till kaffet. Det är underbart ljust och vackert i matsalen. De träpanelklädda väggarna är en klassiker. Ett stort plus också för dukningen: så snyggt gjort med vackra detaljer och en liten lampa på varje bord. Det är ögongodis för designentusiasten. Eget snyggt porslin märkt Bobergs. Menyerna är skitsnygga. Akustiken är dock inte den bästa. Ljudnivån är hög men det gör inte så mycket, det adderar nästan till känslan av att vara en del av historien. Här har många klassiska luncher intagits genom åren. Det är nästan ett måste att gå hit någon gång i ett affärsliv.

3. Mat – och dryck: 5

FinrummetFoto: Lisa Lönner

ANNONS

Underbar jullunch. Först kommer en liten smaktallrik med lagom små bitar där vi fick en paté från himlen, gjord i köket och en liten delikat Skagen. De fina bitarna var verkligen lagom stora – eller små. Det enda klagomålet kan månne vara sillen som kändes inköpt, även om den kom med en klick löjrom. Till huvudrätt kom en gudomlig anka med krispig topping och fina rotfrukter (inga kolhydrater i menyn, vilket är mycket bra) och detta avslutades med en fondant med körsbär i lagom storlek.

Det var uppenbarligen fransk anka. Här kanske man kan tycka att man skulle valt mer lokala ingredienser. Hållbarhetsmässigt får de lagom små portionerna dock ett högt betyg.

Heidsieck på glas är ändå fint. Det fanns bra viner på glas och det känns ändå som att ett glas vin passar just här och nu.

FinrummetFoto: Lisa Lönner

4. Paraphernalia – diverse: 5

Varma handdukar direkt när vi kom in. Det kan inte bli bättre. Nästa gång bokar vi plats i Svenskt Tenn-sofforna. Ett plus är också dekorationer på damrummet och de stora toaletterna. Det är verkligen uppskattat.

5. Priset: 4,9

Prisvärt. Med tanke på leveransen är inte priserna de högsta i Stockholm. Kan vara därför det alltid är fullt.

ANNONS

Vi är tacksamma om du kan ta dig två minuter till att svara på ett par frågor om dina affärsluncher. Enkäten hittar du här>>

 

Hela Finrummet denna vecka >>

Lisa Lönners krönika: Om längtan efter personlig service

Julklappstips: Bokaktuella Johan Magnusson om Sveriges bästa vinkällare

En fristående vinkyl för lyxsegmentet

Affärslunchindex: Lättare jullunch på sofistikerade Bobergs

Så lagar du Nobelmiddag hemma

ANNONS
Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS