Realtid

Affärslunchindex: Emmer – en naturnära utflykt från city

Finrummet Emmer
Emmer. Foto: Emmer
admin
admin
Uppdaterad: 25 nov. 2021Publicerad: 25 nov. 2021

Vi har tagit oss en liten titt på affärsluncher i Solna där många jobbar. Först på tur är restaurangen Emmer på Ulrikdsdals Värdshus, en blommig oas med vackra tallrikar.

ANNONS
ANNONS

Många jobbar i Solna, som växer så det knakar. Vi har tagit oss en liten titt på affärsluncher i området och börjar med restaurang Emmer på Ulrikdsdals Värdshus. Här åts förr det traditionella julbordet. Nu sitter man i samma lokal, men i en mer sober miljö, och äter med en vacker trädgård och vatten som utsikt. Det är verkligen naturnära och bedårande.

Realtids affärslunchindex: Emmer

ANNONS

Totalindex: 4,7

Foto: Lisa Lönner

1. Serviceperfektion: 4,6

Det tog ganska lång tid att få maten här så det är en lunch som kostar lite tid både i resväg och tid. Men varför inte en promenad? Det känns som att komma ut på landet väldigt nära stan så detta är verkligen att rekommendera om du har 1,5-2 timmar att ägna åt lunchen. Servisen är väldigt trevlig och serviceinriktad; du känner dig mycket välkommen. Lite unga och inte helt inlästa på allt kanske. Det finns gott om ytor att sitta på, både före och efter lunchen, exempelvis fina rum med kakelugnar att konferera i eller sittgrupper i glasverandan och här gick det även bra att sitta kvar en stund och jobba. Notan kom snabbt och det gick enkelt att boka. Det är oftast fullt så bokning rekommenderas.

Foto: Lisa Lönner

2. Miljö: 4,7

ANNONS

Denna matsal är så otroligt vackert renoverad. Trädgården och vattenutsikten utanför är idyllisk och naturen är mycket närvarande. Det är en modern version av det gamla värdshuset med stuckaturen inbyggd i modernt snitt; vackra buskar, blommor och grenar har tagits in som dekoration. Här är verkligen platsen för oss som älskar naturen. Färgerna i svagt beige och träbord är snygga. Hamnar du vid bord med bänkar kan det dock vara lite obekvämt för ryggen. Totalt sett är designen en av de bästa man kan tänka sig. Det är långt mellan borden vilket ger en lyxig känsla. Dock är akustiken inte så bra, man hör konstigt nog rätt tydligt vad som sägs vid grannborden och vi fick ta del av både det ena och det andra. Har du konferens eller ett hemligt affärsmöte skulle jag rekommendera ett av de bokningsbara rummen.

”Har du konferens eller ett hemligt affärsmöte skulle jag rekommendera ett av de bokningsbara rummen.”

Foto: Lisa Lönner

3. Mat och dryck: 4,5

Maten är mycket god och framförallt vacker att se på. Det är vackra färger på tallriken. Grönsaker, blommor och färger är i fokus och kombinerat med rätt mycket feta tillbehör vilket inte gör något när det serveras mycket grönt. Lite stora portioner med säkerligen 250 gram fisk vilket inte är bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Finns även en vegetarisk rätt, denna dag friterade eldostbollar med linser, som var mycket god. Menyn var lagom varierad med en rätt på vardera kött, fisk och vegetarisk samt en förrätt för den som vill. Snygg brödservering med superbt vispat smör. Plus för flera vackra och goda desserter och vår sommar när trädgården blommar så finns det troligen fler goda desserter på menyn. Höstsemlan med lakrits, viol och fänkål var en krispig fräsch dröm. Det finns dock inte något urval av viner på glas, endast ett rött/bubbel och vitt. Servisen visste inte vilka viner det var.

4. Paraphernalia: 5

Grönsaker, örter och blommor från egen trädgård är ändå fantastiskt vid lunch. Alla bord är vända ut mot utsikten vilket känns otroligt lyxigt och kontinentalt. Glasverandorna har sittgrupper som är trevliga, detta är ju lite av en historisk plats att äta på. Kaffeserveringen i glaskanna är otroligt vacker.

5. Priset: 5

ANNONS

Det känns nästan konstigt lågt. Det är otroligt prisvärt med en meny för 350 kronor samt att rätterna finns för 165 kronor och uppåt med tanke på den kvalitet denna plats håller.

Vi är tacksamma om du kan ta dig två minuter till att svara på ett par frågor om dina affärsluncher. Enkäten hittar du här>>

Hela Finrummet denna vecka >>

Lisa Lönners krönika: Personalbrist överallt – men var är damerna?

Svenska whiskyn som utmanar destillerietablissemanget

Affärslunchindex: Emmer – en naturnära utflykt från city

Veckans kockknep: Tillaga den perfekta fisken

Veckans recept: Rykande varma soppor i mörkret

ANNONS
Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS