Gör det själv! Det blir tillfredställande både för dig och dina gäster. Det är Jens Linders budskap inför julen.
Dags att uppskatta konserverna, anser Jens Linder och fattar ett bestämt tag om burköppnaren.
Om det finns misstänksamhet mellan människor från olika delar av världen, är en måltid ofta vägen till gemensam förståelse. Jens Linder berättar om matens diplomatiska betydelse och bjuder på inspiration från ukrainska delikatesser.
Tunga finansprofiler startar corporate financebolag: ”Ser en stor efterfrågan” Publicerad 19 september En grupp tunga finansprofiler med Andreas Lindström och Sven Otto Littorin i spetsen startar nu bolaget Stadsholmen Equity. Fokus är på rådgivning åt bolag på den onoterade aktiemarknaden. Läs mer här>> Rusning efter flygbiljetter från Ryssland Publicerad 21 september Sökningar på Google efter …
Nu presenteras den nya Lexus RX. Det är den femte generationen RX sedan 1998. Modellen har tre elektrifierade drivlinor, varav en prestandahybrid och en laddhybrid. Dessutom en ny plattform med lägre vikt och effektivare paketering
Grand Hôtel Stockholm har den senaste tiden gjort omfattande renoveringar av fasad, entré samt rum och sviter utförts och nu under våren öppnar våning fem och sex upp i all sin färgprakt.
Côte des Bar är den södra delen av Champagne som gränsar till Chablis. För drygt 100 år sedan försökte man utesluta denna del från klassifikationen Champagne, vilket slutade i våldsamma upplopp och protester.
Dessa klassiska dofter andas kvalitet och accentuerar din personlighet, vilken du väljer är en smaksak, men välj dem med omsorg. I det senaste numret av Icon Magazine har stylisten Henrika Bonn och fotografen Lennart Weibull valt ut några klassiska dofter som lämnar avtryck i din omgivning.
Redan för 28 år sedan fick Cementa en innovation i sin hand som kunde kapa industrins koldioxidutsläpp. Trots det är cementtillverkning fortfarande en av världens mest förorenande industrier. Varför pratar ingen om att det finns bättre alternativ? Realtid publicerar en text av Maja Persson illustrerad av Fredrik Tjernström
I 700 år har Frankrike dominerat vinvärlden. Efter 162 års enträget arbete och trots mot konventionerna har en familj i Barbaresco nu brutit monopolet och nått toppen på en vinmarknad som har exploderat i värde. En blöt historia av journalisten Marcus Lundblad-Joons och fotografen Anders Lindén som ursprungligen publicerats av Icon Magazine.
Priset på elbilar steg med 42 procent under årets fyra första månader. En elbil kostar nu 479 000 kronor i medianpris. Motsvarande pris för en bensinbil är 190 000 kronor.
Nya 911 Sport Classic är den andra av totalt fyra planerade Heritage Design samlarmodeller från Porsche. Totalt 1 250 exemplar av den begränsade upplagan från Porsche Exclusive Manufaktur kommer att återuppliva stilen från 1960-talet och det tidiga 1970-talet.
Våren 2022 är här, i en spännande och omvälvande tid jagar den långsamt bort den grå vinterkylan. I det senaste numret av Icon Magazine har stylisten Henrika Bonn och fotografen Lennart Weibull valt ut några av de klassiska solglasögonen som på ett stilistiskt sätt skyddar oss mot allt för påträngande UV-strålning eller bordsgrannars blickar.
När Sneakersnstuff öppnade upp sin första butik i Stockholm kom man fortfarande inte in på krogen med sneakers på fötterna. I dag, drygt 20 år senare, är sneakersbranschen en mångmiljardindustri som långt ifrån har nått sin kulmen. Realtid publicerar idag reportaget om succékonceptet Sneakersnstuff av Marcus Lundblad-Joons och Anders Lindén som tagit bilderna. Artikeln publicerades i Icon Magazine nummer 3 2021.
I takt med att diagnoser som adhd och autism ökar tycks stigmatiseringen minska. Stämmer det att man klarar sitt jobb bättre med diagnos?
Så, äntligen säsong för sparris! Den är startskottet för en lättsinnigare matlagning om våren med nässlor, färskpotatis, majrovor och färska örter. Bort med det tunga köket, och in med klorofyll och milda smaker!
Det var under vårt tredje besök hos parterapeuten som jag först hörde talas om ”fight-or-flight-or-freeze response”, ett uttryck skapat av den amerikanske fysiologen Walter Bradford Cannon. Tanken är att uttrycket ska beskriva och kategorisera på vilket sätt människor instinktivt reagerar vid olika typer av stressade situationer. När adrenalinet pumpar och kortisolnivåerna höjs reagerar människor olika. …
Ett nytt klimatcenter på KTH ska snabba upp den samhällsomställning som behövs för att vi ska kunna möta alla de mål som satts upp.
Kanske är våren ännu inte här på riktigt, men snart. Så gör påsken till en förväntansfull och hoppfull helg med lättsam mat och avslappnad stämning. Jens Linder bjuder här på några oväntade äggrätter.
Nu kommer Argument Småfat. En mycket speciell whisky lagrad på 130-liters kvartsfat.
Idag lanseras Årets Rätt 2022 som är en vildsvinsrulle med gulärtsröra, inlagd saltgurka, rödkål, bakad lök och aioli. Årets Rätt är skapad av Gustav Leonhardt, Årets Kock 2021, regerande svensk mästare i professionell matlagning.
Realtids gästkock Sahar Sorati bjuder här på favoriter från det persiska nyårsfirandet.
Streetfood-kulturen utvecklas i rasande takt och blir betydligt mer innovativ. Det tror Daniel Berlin, en av Sveriges mest kända kockar.
Grillning – bara något för män och köttätare? Inte enligt grillexperter som ser ändrade grillattityder hos både konsumenter och företag.
Aroa är en ”boutique-vingård” i D.O. Navarra, ett område där ekologiska viner är centralt för varje vinmakare.
Azalean har haft rykte om sig att vara svårodlad men tvärtom så har den genom modern odlingsteknik blivit en lättskött krukväxt.
Statligt ägda Systembolaget har beslutat att tillsvidare stoppa försäljningen av ryska produkter i sitt sortiment.
Den 1 mars lanserades nyheten Gilbert Rouge från Australien på Systembolaget.
Med start den 12 mars bjuder Operakällarens Matsal med kökschef Viktor Westerlind i spetsen in till lunch på lördagar.
Tycker du att sherry verkar mossigt? Tänk om! Elegans, mildhet och mångsidighet kännetecknar denna spanska klassiker. Jens Linder slår ett slag för en underdog på uppgång.
Millésime Chocolat är en hantverksproducent från Liége i Belgien som producerar choklad från kakaoböna till chokladkaka.
Bertazzoni fyller 140 år i år, och ett sätt att fira detta är att designen av den ikoniska Heritage-serien förnyats helt.
Piccini Chianti Riserva Collezione Oro 2019 lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 28 februari.
Under våren 2022 öppnar klockmärket Breitling en cirka 200 kvadratmeter stor flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan 7 i Bibliotekstan i centrala Stockholm.
Tillsammans med fastighetsägaren Skanör Falsterbo Strandbad har Nordic Choice Hotels vunnit Vellinge kommuns markanvisning för byggandet av ett hotell, SPA och en mötesanläggning på klassiska Falsterbo Strandbad.
Som del av Göteborgs 400-årsjubileum 2022 har ChampagneHuset tagit fram en hållbart producerad specialcuvée genom CL. de la Chapelle, ett litet kooperativ med 23 medlemmar som gör champagne i Premier Cru-klassificerade byn Villedommange.
Femte upplagan av Teelings Renaissance serie landar in på Systembolagets hyllor den 25 mars i begränsad upplaga om 240 flaskor.
Italienska De’Longhi presenterar La Specialista Maestro.
Bokrean 2022 drar igång den 22 februari och här är några tips från kokbockerna.se att spana in.
I takt med den ökade efterfrågan på ett växtbaserat matutbud väljer Scandic nu att slopa nötkött från samtliga lunch- och konferensbufféer samt hotellens minishop. Beslutet innefattar alla Scandics 86 hotell i Sverige och implementerades under januari 2022.
En av Di Luca & Di Lucas favoriter, Zeta Parmigiano Reggiano, kommer nu i en lite större bit på 350 gram fast vikt.
Fredag den 18 februari släpps en klassisk Châteauneuf-du-Pape i limiterad upplaga på Systembolaget från familjen Brunier, 2019 Domaine du Vieux Télégraphe La Crau.
The Macallan presenterar Tales of The Macallan Volume I, den första utgåvan i en ny limiterad serie av framstående och minst sagt unik single malt som berättar historien om The Macallans whisky-pionjärer och deras långa tradition av whiskytillverkning.
Nu tar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof över mat- och dryckesutbudet fullt ut på Solvalla.
Alla spelar padel och nu är det dags för padelkrogarna. Court1 i Nacka öppnar restaurang Publiken mitt i anläggningen.
Frida Ronge öppnar i höst en systerrestaurang till Tak i Stockholm i ett gammalt elverk i Oslo.
Med tre lanseringar och närmare en halv miljon sålda flaskor i ryggen är det nu dags för nästa släpp – Hola MZ Cava Rosé.
Restaurang J vid Nacka Strand är en långkörare och det känns som att det marina temat verkligen har funnit sin plats.
Realtids Lisa Lönner har hittills inte varit så imponerad av svenska viner, men en väldigt speciell provning gav henne flera riktigt bra upplevelser.
Realtids Lisa Lönner lär dig knepen som gör att matlagningen både går fortare och smakar lika bra, eller till och med bättre, än halvfabrikaten.
Svenskar äter mest färdigprocessad mat i hela EU. Realtids Lisa Lönner slår ett slag för riktig mat. Hemlagad mat är inte bara är mer näringsrik och godare, den är dessutom billigare och bättre för hälsan.