Goldman Sachs varnar för hur snabbt marknaden har återhämtat sig efter börsnedgången för en knapp månad sedan: "Samma problem."
Goldman Sachs skeptisk: "Raset var en varningssignal"
”Säkra tillgångar” som obligationer, guld och yen har inte sålts av, noterar investmentbankens chef för tillgångsallokering, Christian Mueller-Glissman.
Enligt honom bör nedgången i början av augusti ses som något av en varningssignal.
”Det som är oroande nu är hur snabbt marknaden har gått tillbaka till där vi var tidigare… men det visar verkligen att vi tyvärr nästan är tillbaka till samma problem som vi var för en månad sedan”, säger han till CNBC.
Marknaden inväntar USA-statistik
Marknaden inväntar nu viktig statistik som inflationen i USA för att få en bättre bild av hur det står till med den amerikanska ekonomin, bland annat siffrorna för privat konsumtion på fredag.
Samtidigt släpps den inflationsmätare som Federal Reserve själva föredrar – kärninflationen, eller PCE core deflator.
Feds ordförande Jerome Powell uttryckte i sitt tal i Jackson Hole att ”tiden är inne för penningpolitiken att anpassa sig”, vilket ökade förväntningarna på en räntesänkning den 18 september.
”Överreaktion gav köpmöjlighet”
Fallet i marknaden den femte augusti och däromkring var uppenbarligen en enorm teknisk överreaktion – en köpmöjlighet, menar Mueller-Glissman.
En strateg såg börsnedgången i början av augusti som ”helt normal”, men uppmanade investerare att inta en försiktig hållning till börsen då marknaden har blivit ganska dyr.
Att köpa aktier i perioder av svaghet har varit lönsamt under de senaste åren, men det finns en risk att dippköpare får ångra sig djupt.
Läs mer:
Osäkerhet stoppar börsintroduktioner. Realtid
Storbanken: Fina veckor kvar på börsen – sedan vänder det. Realtid
Storbanker i priskartell: Betalar sig fria. Realtid