Realtid

Veckans kockknep: Snygga pulver

Camilla Jonsson
Camilla Jonsson
Uppdaterad: 07 okt. 2021Publicerad: 07 okt. 2021

Imponera och dekorera med pulver av torkade blommor, bär eller frystorkade hallon.

ANNONS
ANNONS

Pulver kan göras av rostade råvaror och torkade. Torka exempelvis persiljestammar eller andra kryddor som blir över på ett varmt och mörkt ställe. Det måste finnas bra ventiation där råvaran ska spridas ut på en hålig plåt eller galler.

Jag brukar exempelvis få mycket rotselleriblast över. Blasten från morötter är ett annat bra alternativ. Den kan du också äta och användas som god krydda om du torkar den.

Du kan också köpa torkade bär och frukt för gula och röda pulver. Frystorkade hallon är ett utmärkt tips för ett rosarött snyggt pulver. Bränn något så det blir svart och torrt.

Blommor är också bra att torka exempelvis rosor, ringblomma eller lavendel. De blir bra pulver till dessert. Mixa hårt och länge i en mixer.

Pudra över maten eller på kanten av tallriken med en tesil.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS