Realtid

Julspecial: Supersnabba cognacsdoftande patésnittar

Finrummet
Foto: Lisa Lönner
admin
admin
Uppdaterad: 16 dec. 2021Publicerad: 16 dec. 2021

Det skadar inte att spara lite tid och ändå laga utsökta snittar. Med Lisa Lönners supersnabba cognacsdoftande snittar gör du garanterat succé.

ANNONS
ANNONS

Nu är det fester och bjudningar. Vi vill dricka champagne, glögg, drinkar eller cocktails. Samtidigt har vi mycket att göra på jobbet och till och med jag rekommenderar att spara lite tid med en och annan genväg. De här canapéerna gör garanterat succé och passar till det mesta i dryckesväg. Lite sött på i form av russin eller fikon gör att de också passar till olika spritsorter och den lite söta glöggen. Viktigt med snittar är att brödet i sig inte smakar för mycket.

Ingredienser

  • 1 pkt bakad riktig leverpastej alternativt en gås/ankleverpastej om du vill lyxa till det mer.
  • 2 msk cognac
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl semitorkade fikon (eller russin)
  • Några kapris
  • Ett par timjankvistar.
  • 1 msk honung
  • 1 msk muscovadosocker
  • 1 msk balsamico, vällagrad
  • 2 msk portvin
  • Torra salta kex som inte har så mycket smak i sig själva
  • Eventuellt grönkålsstrimlor som dekoration

Gör så här

  • Lägg fikon i en fin glasburk med honung, socker, balsamico, portvin. Låt stå en stund, detta håller sig länge.
  • Låt pastejen bli rumsvarm. Hacka kapris och timjan. Vispa pastejen i bunke med cognac, kapris, timjan och grädde
  • Bred smeten på kexen och lägg fikonen ovanpå (är du riktigt avancerad så spritsar du med spritspåse)
  • Om du vill ha något grönt, lägg ett grönkålsstrimla som dekoration. Den går att torka lite över natten i rumstemperatur eller i ugn så den blir som chips.

Hela Finrummets julspecial här >>

Lisa Lönners krönika: En jul i nedvarvnings tecken till er alla!

Julspecial: Motverka ditt Covidskräck med hygienregler i restaurangsklass

ANNONS

Covidsäkra julbordet: Lägg allt på tallrik

Restaurang: Här kan du äta i jul och nyår

Veckans kockknep: Putsa finsilvret utan kemikalier

Julspecial: Ett smaskigt yogapass: Koka kola till julen

Julspecial: Supersnabba cognacsdoftande patésnittar

Veckans recept: Glöggbräserad högrev

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS