Realtid

Unik strategi i utmanande områden – så vill Trianon växa

Trianon
Trianons vd Olof Andersson tar personligen ansvar för dialogen med problemhyresgäster i Malmö. (Foto: Trianon)
Simon Kronö
Simon Kronö
Uppdaterad: 20 jan. 2025Publicerad: 20 jan. 2025

Malmöbaserade Trianon har satt ett ambitiöst mål att växa sitt fastighetsbestånd från dagens 13 miljarder till 20 miljarder kronor till år 2030. Samtidigt handlas bolaget till en substansrabatt på 38 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Vi har stabila fastighetsvärden och ett justerat substansvärde på över 30 kronor. Kan man då köpa fastigheter med rabatt i en storstad som växer så tror jag det långsiktigt blir väldigt bra”, säger Trianons (börskurs Trianon) vd Olof Andersson till Affärsvärlden.

Till skillnad från många konkurrenter har Trianon utvecklat en egen modell för att hantera utmanande områden.

Missa inte: Fastighetsjättar rustar för förvärv – småbolag i skottlinjen. Realtid

Över hälften av beståndet ligger i centrala Malmö, men närmare 30 procent finns i miljonprogramsområden som Hermodsdal, skriver Affärsvärlden i sin analys.

”Har blivit väsentligt bättre”

En central del i strategin är energieffektiviseringar och renoveringar som enligt bolaget ger 8-10 procents årlig avkastning på investerat kapital.

Vd:n tar även personligen ansvar för dialoger med problemhyresgäster.

Läs även: NCC:s byggavtal klart – så mycket kostar nya Oceana. Realtid

ANNONS

”Malmö har kommit en bit på vägen, kommunen och polisen har gjort ett jättestort arbete. Det är inte här vi har de största problemen. Därmed inte sagt att vi inte har problem. Men det har blivit väsentligt bättre”, förklarar Andersson.

Vd har en plan

Handelsbanken (börskurs Handelsbanken) ser en betydande uppsida i aktien med en potential på över 80 procent på tre års sikt. Vinsten väntas öka med cirka 30 procent under 2025.

En utmaning för aktien är den låga likviditeten – de tre största ägarna kontrollerar 62 procent av kapitalet. Men vd:n säger sig ha en ännu inte kommunicerad plan för att hantera detta.

”Att vi har dålig likviditet i aktien är ett problem och en utmaning vi måste jobba med”, avslutar Andersson.

Missa inte: SBB – från lottsedel till investeringscase. Realtid

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

Svenskar rustar för ökat sparande inför ISK-reformen

När den sänkta skatten på investeringssparkonton (ISK) träder i kraft vid årsskiftet planerar många svenskar att öka sitt sparande. Fyra av tio svenskar planerar att öka sitt sparande – och särskilt stort intresse finns bland unga under 29 år. Hela sex av tio i den gruppen uppger att de vill spara mer, enligt en ny […]