Ola Serneke gör en rekordsnabb återkomst till byggbranschen – med indiska Agarwal Group som majoritetsägare och sig själv som vd.
Snabb comeback för Serneke: "Nytt kapitel för oss"
Mest läst i kategorin
Bara två veckor efter Serneke Sveriges konkurs tar entreprenören Ola Serneke nya tag.
Med indiska Agarwal Group som majoritetsägare startar han nu en ny bygg- och fastighetskoncern där han själv blir vd och delägare med 25 procent, rapporterar SVT Nyheter.
Missa inte: Serneke: ”Grön omställning måste mätas ekonomiskt”. Realtid
”Det här är ett nytt kapitel för oss, med fokus på sunda affärer och ekonomiskt hållbara lösningar för alla parter”, säger Serneke i en kommentar enligt Dagens Industri.
Serneke 2.0
Den nya koncernen, som redan kallas ”Serneke 2.0” i branschen, delas upp i tre självständiga affärsområden: Serneke Construction, Serneke Infrastructure och Serneke Project Development, skriver Fastighetsnytt.
Verksamheten kommer främst att fokusera på projekt i Syd- och Västsverige.
Läs mer: Tveksamheter och raseri efter byggjättens konkurs. Dagens PS
Bolaget får betydande internationellt stöd genom Agarwal Groups koppling till den indiska koncernen Meka Group, som ska bidra med resurser och expertis, skriver Byggvärlden.
Kan rädda byggprojekt
Koncernen kommer även att undersöka möjligheterna att ta över vissa av de byggprojekt som pausades i samband med den tidigare konkursen.
”Det man kan göra är att understödja och titta på olika projekt som man kan hjälpa till att bygga färdigt. Av de som står stilla så har vi tittat på vilka projekt och vilka beställare som är inblandade”, säger Serneke till EFN.
Missa inte: Kaos i byggbranschen – ”krävs enorm förändring”. Dagens PS
Dock finns en ”brasklapp” i det nya projektet gällande regulatoriska godkännanden för de internationella parternas engagemang, skriver DI. Ytterligare detaljer om detta väntas presenteras inom kort.
Agarwal Group driver sedan tidigare även Serneke International Group, som fokuserar på internationella projekt i samarbete med bland annat det svenska exportkreditsystemet.
Läs även: Unik strategi i utmanande områden – så vill Trianon växa. Realtid
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra elpriser.