Realtid

Efter kritiken i Realtid: Nu inför SEB stöd för Apple Pay

ApplePay, SEB
"Äntligen händer det, och det var inte en dag för tidigt. Företag som SJ, SAS och Nordic Choice vill ju att deras kort ska användas maximalt, och det är ofattbart att man accepterar SEB:s lösning med kort som får ligga kvar i plånboken när allt fler inköp görs via mobilen, webben eller klockan", säger Claes Magnusson till Realtid.
Anders Frick
Uppdaterad: 22 mars 2022Publicerad: 22 mars 2022

Efter omfattande kritik mot att SEB inte stöder Apple Pay gör nu banken en helomvändning. Med start i sommar kommer alla SEB-kort att stödja Apple Pay.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Finansinspektionen borde dra in deras tillstånd”, sa Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola, om det faktum att SEB inte ännu stöder Apple Pay. Han är en av många upprörda användare som saknar stödet och som har uttryckt sin besvikelse i Realtid.

Men nu är en ändring på gång. Med start i sommar kommer SEB:s kort att ha stöd för Apple Pay.

– Vi ser fram emot att kunna lansera Apple Pay i sommar till alla SEB-kort. Apple Pay kommer först att erbjudas i Sverige, både på bankens debet- och kreditkort samt Eurocard i Norden, varefter utrullning sker till SEB Korts övriga kunder. Apple Pay kommer också att erbjudas av SEB i Baltikum, säger Niklas Magnusson, pressansvarig på SEB, till Realtid.

Lanseringen uppskattas av användarna, inklusive Claes Magnusson.

– Äntligen händer det, och det var inte en dag för tidigt. Företag som SJ, SAS och Nordic Choice vill ju att deras kort ska användas maximalt, och det är ofattbart att man accepterar SEB:s lösning med kort som får ligga kvar i plånboken när allt fler inköp görs via mobilen, webben eller klockan, säger Claes Magnusson till Realtid.

Han, och många andra, löser för närvarande problemet genom att använda betalkortstjänsten Curve där ett underliggande kort kopplas till Curve – som har stöd för Apple Pay.

SEB är sist ut bland storbankerna att införa stödet. Claes Magnusson anar att fördröjningen har med komplicerad IT-integration att göra.

– Jag är förvånad över hur många som lever kvar på 90-talet och tror allt ska heta Windows, Dell och stora IT-konsulters. Idag finns fler enheter med Apples operativsystem ute på marknaden än med Microsofts operativsystem. Men ändå rullar utbildning, samhälle och stora företag på som om det fortfarande vore förra årtusendet, säger Claes Magnusson.

ANNONS

 

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS