Realtid

Carnegies hemliga projekt – digitala investeringsplattformen Montrose

Tony Elofsson, vd för Carnegie.
"Vi har en väldigt bra produkt inom private banking för de som redan är väldigt förmögna, och nu tänkte vi öppna upp en del av Carnegies erbjudande till de som är på resan mot att bli väldigt förmögna, och det tänker vi göra digitalt", säger Tony Elofsson.
Finwire
Uppdaterad: 05 sep. 2023Publicerad: 05 sep. 2023

Carnegie värvade i somras åtta personer från nätbanken Avanza, däribland den profilerade sparekonomen Nicklas Andersson, för att arbeta med ett hemligt projekt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vad det handlar om för projekt har dock varit okänt, fram till nu, då investmentbankens vd Tony Elofsson lättar på förlåten i en intervju med Dagens Industri. Carnegie håller på att bygga en ny digital investeringsplattform som under varumärket ”Montrose by Carnegie” ska locka de sparare som varken kvalificerar sig för att bli privatbankskund, vilket hos Carnegie kräver minst 5 miljoner kronor i placeringsbart kapital, eller just har börjat spara, berättar han.

– Vi har en väldigt bra produkt inom private banking för de som redan är väldigt förmögna, och nu tänkte vi öppna upp en del av Carnegies erbjudande till de som är på resan mot att bli väldigt förmögna, och det tänker vi göra digitalt, säger Tony Elofsson till tidningen.

Ansvariga för projektet är två tidigare Avanzachefer, Karl Skarman och Alexander Boman, där den sistnämnda har rollen som vd i det dotterbolag som ska driva plattformen. De ingår inte i de åtta som rekryterades i somras, utan lämnade nätbanken dessförinnan.

Carnegies tanke med det nya projektet är alltså inte att skapa en direkt konkurrent till nätbankerna Avanza och Nordnet.

 

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
globala
Spela klippet

Globala skiftet – här är landet som kan bli framtidens jätte

Med en befolkning större än Kinas och en ekonomi som växer i rekordfart kan en ny global jätte vara på väg att utmana den rådande ordningen. I en tid då den ekonomiska världsordningen står inför stora förändringar behåller USA fortfarande sin position som världens största ekonomi – med Kina på en stark andraplats. Men ett […]