IT-säkerhetsföretaget Verisec har landat ett avtal med en utvecklingsbank i Latinamerika. Bolaget ska bland annat leverera id-lösningar till bankens kunder. "Regionen har en stor potential och många branscher tar nu stora kliv mot digitalisering", säger Verisecs vd Johan Henrikson.
Verisec i samarbete med latinamerikansk bank
Mest läst i kategorin
Det svenska IT-säkerhetsföretaget Verisec har inlett ett samarbete med den latinamerikanska utvecklingsbanken BBVA – som verkar för att modernisera och utveckla regional industri i Latinamerika. Banken står under regeringens tillsyn.
Affären har genomförts av Verisecs Latinamerikakontor i Mexiko. Parterna har dock valt att inte avslöja vad affären är värd.
– Med storbanken BBVA:s olika filialer i Latinamerika som kunder och senast nischbanken ABC Capital får vi nu – med en högt ansedd utvecklingsbank – en stor bredd på våra referenskunder inom det finansiella området i Latinamerika. Regionen har en stor potential och många branscher tar nu stora kliv mot digitalisering vilket, med våra referenser och produktportfölj, öppnar för många nya
affärsmöjligheter, säger Johan Henrikson, vd på Verisec.
Avtalet gäller Verisecs egenutvecklade teknik för hantering av digitala identiteter. Det omfattar flera produkter samt id-plattformen Freja och ska användas för att säkra dataåtkomst. Men också för att erbjuda smidigare inloggningar och elektroniska underskrifter för bankens kunder.
Banken ska främst använda Verisecs Freja-plattform för olika kundförbättrande åtgärder mot cirka 2.000 kunder. Nästa steg blir att även låta bankens anställda få ta del av systemet som då kan få uppåt 10.000 användare..
I en intervju med Realtid.se i februari berättade Johan Henrikson även att Verisec är i färd med att släppa en ny id-app som riktar sig till nischbanker, idrottsföreningar och spelbolag.
– Det finns allt från idrottsföreningar till spelföretag och nischbanker som i dag inte är anslutna till Bank-id som kan ha behov av en starkare identifieringslösning. De som använder Bank-id i dag kommer säkert fortsätta med det, men vi bedömer att det finns en stor efterfrågan på alternativ, sa Johan Henrikson till Realtid.se då.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.