Realtid

Summa Equity satsar på digitalt lärande

admin
admin
Uppdaterad: 20 feb. 2017Publicerad: 20 feb. 2017

Det digitala utbildningsföretaget Lin Education grundades år 2007 av Josef Lind och har idag flera hundratusen digitala verktyg samt stationära datorer, laptops och läsplattor i skolor och förskolor runt om i Sverige. Företaget erbjuder också utbildning, kopplat till dess egenutvecklade digitala verktyg för lärande. Bolaget har sammanlagt 90 anställda på kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö, Karlstad och Umeå. Bolagets omsättning uppgick till 569 miljoner kronor 2016.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Varför köper ni Lin Education?

– Det är det största svenska bolaget som är fokuserat på digitalisering av lärande, sett till hela processen. De har hela paketet från hårdvara över mjukvara upp till digitalt lärande och pedagogik, säger Tommi Unkuri, på Summa Equity, som ansvarat för affären på köparsidan.

Tommi Unkuri som är partner och en av grundarna på Summa Equity, beskriver köpet som riskkapitalbolagets första investering inom temaområdet förändrad demografi. Det är också ett företag verksamt inom tekniksektorn, ett annat av Summa equitys fyra fokusområden, där utbildning är ett kärnsegment. Lin Education är en investering som fokuserar på trenden som digitaliserar utbildning och undervisning i skolor, men också i många andra och nyare sammanhang.

– När vi pratar om digitalt lärande syftar vi inte bara på hårdvara och mjukvara, utan också digital pedagogik, det vill säga hur dessa redskap används för att skapa en bra lärandemiljö. Det handlar också om det livslånga lärandet. Där ser vi till exempel att migrationen öker efterfrågan på och behov av olika slags utbildning, men också att alltfler behöver lära om och lära nytt under delar av sitt yrkesverksamma liv.

Tommi Unkuri vill inte gå ut med några siffror rörande själva köpeskillningen och vad de har betalat för Lin Education.

Summa Equity stängde nyligen sin första fond, Summa Equity Fond I, som hade som mål att dra in 3,3 miljarder kronor i investerarrundan. Men intresset för fonden var stort, och den övertecknades och kom till slut att landa på 4,5 miljarder kronor i investerat kapital.

Riskkapitalbolaget äger sedan tidigare de båda portföljbolagen Sortera och eGain.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS