På lyxkrogen Bombay Brasserie i London möter man lågkonjunkturen med att servera världens dyraste curry-rätt.
Släng dig i väggen, Melker Andersson!
Mest läst i kategorin
Snabbmatskedjorna gör det, liksom mästerkrögaren Melker Andersson; de sänker priserna för att locka till sig gäster i de dystra ekonomiska tiderna.
Men på lyxkrogen Bombay Brasserie i centrala London kryddar man nu menyn med rätten The Samundari Khazana, som enligt tidningen Sun är världens dyraste curryrätt.
Anrättningen består av rysk kaviar, sniglar, en hel hummer och ätbart guld. Det hela marineras i chili och tamarindpasta varefter man lägger hyvlad tryffel på toppen
– Det finns fortfarande folk med pengar och den här curryn är en verklig upplevelse, säger kocken Prahlad Hegde till tidningen Sun.
Vad kalaset går på?
En sisådär 25.000 kronor – per person, men då ingår också ett glas champagne i priset.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.