Succékrögaren Pontus Frithiof stänger Pontus in the Air på Arlanda i början av 2023 – men öppnar en filial för ”La Girafe” i slutet av 2023. Det säger han till Realtid.
Pontus Frithiof startar om på Arlanda
Mest läst i kategorin
Det var i maj som Realtid kunde berätta att den hyllade restaurangen Pontus in the Air på Arlanda kommer att stängas efter oenighet med flygplatsägaren och hyresvärden Swedavia.
Swedavia har tolkat upphandlingslagstiftningen som att Pontus in the Air bedriver restaurangverksamhet i form av en tjänst som skall upphandlas enligt LUK, Lagen om upphandling av koncessioner, något som Pontus Frithiof och hans advokater inte håller med om.
– Vi kommer stänga Pontus in the Air, oklart när det blir men någon gång mellan årsskiftet och några månader in i 2023. Då stängs nuvarande verksamheter. Däremot är det nu också klart att vi kommer att öppna en La Girafe på Arlanda i slutet av 2023, säger Pontus Frithiof till Realtid.
Originalet La Girafe finns på Kungsholmen i Stockholm och står för ett mångkulturellt franskt bistrokoncept. Systerkrogen på Arlanda kommer att placeras på food market i terminal 5, men utöver detta kommer även en annan systerkrog att öppna – men Pontus Frithiof vill dock än så länge inte berätta på vilken ort.
På menyn finns franska klassiker och signaturrätter som La Girafes vietnamesiska nems, men även charkuterier, burrata caprese, råbiff ”two bites”, pasta med höstsvamp, burgare, vegetariska rätter och desserter.
Pontus Group grundades 1999 av Pontus Frithiof och består idag av 21 verksamheter, bland annat den nya power dining-restaurangen La Tour i DN-huset. Under åren har han mottagit utmärkelser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins guldmedalj.