Pepins nya alternativa börs med MTF-tillstånd ihop med Nasdaq är långt ifrån klar enligt Pepins tillförordnade vd Philip Scholtzé.
Pepins tf vd: ”Jag hoppas att vi får ett beslut från FI i år”
Mest läst i kategorin
Nasdaq och Pepins meddelade under tisdagen att parterna ingått ett samarbete som ska leda till en ny börs specialanpassad för tillväxtbolag, Pepins MTF.
Men även om planerna är nu är tillkännagivna är det en lång process kvar till mål. Nasdaqs engagemang i den nya börsen förutsätter att Pepins får alla nödvändiga tillstånd från berörda myndigheter.
– Detta ligger hos Finansinspektionen just nu och det är en en lång process som kräver tid. Jag hoppas att vi får ett beslut i år, säger säger Philip Scholtzé, tillförordnad vd för Pepins.
Harvest Advokatbyrå har hjälpt Pepins i förberedelsearbetet och agerar legal rådgivare åt bolaget. Det unika med Pepins MTF är att börsen ämnar att tillämpa veckohandel, istället för daglig, likt Spotlight eller Nasdaq First North Growth Market.
– Jag är övertygad om att den här MTF:en bidrar med värde i vårt ekosystem. Det kan vara ett stort steg för bolag att gå från att handlas onoterat till att handlas dagligen. Vi vill brygga övergången med denna börs och hjälpa tillväxtbolagen i sin resa uppåt.
– Det är stor skillnad på exempelvis large cap-bolagen som har hela IR-avdelningar som arbetar heltid med detta. I mindre bolag kan det vara bara vd:n som arbetar med frågorna och han eller hon har säkert mer att göra också.
Enligt Philip Scholtzé är satsningen en del av Pepins resa på ett större plan.
– Vi tar in kunder som kanske gör sin första kapitalanskaffning, sedan börjar de handlas i en onoterad miljö och till sist en noterad. Tanken är att Pepins MTF ska fungera som en “stepping stone” mot de större marknaderna.
Philip Scholtzé är i nuläget tillförordnad vd i bolaget. Företagets styrelseordförande Göran Pallmar berättar att bolaget just nu befinner sig en rekryteringsprocess kring ordinarie vd som förväntas bli klar senare i höst.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.