Realtid

Ny kreditfond från Brunswick

Camilla Jonsson
Uppdaterad: 01 sep. 2020Publicerad: 01 sep. 2020

Brunswick Real Estate lanserar sin tredje kreditfond med investeraråtaganden om 12 miljarder kronor

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Brunswick Real Estatelanserar sin tredje fastighetskreditfond Brunswick Real Estate Capital III (BREC III) och har säkrat åtaganden från investerare om 12 miljarder kronor. Investerarna utgörs av några av Nordens största institutionella investerare, vilka även investerat i Brunswicks tidigare fonder. Den nya fonden kommer att inrikta sig mot kommersiella fastigheter med tydliga hållbarhetsmål. Det framgår av ett pressmeddelande.

2013 etablerade Brunswick Nordens första fond med inriktning mot säkerställd finansiering av kommersiella fastigheter. Den tredje fastighetskreditfonden kommer, liksom tidigare fonder, vara en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering av kommersiella fastigheter i tillväxtregioner i Sverige. Genom en stark institutionell kapitalbas, med investerare såsom Folksam och KLP, kommer fonden att kunna erbjuda fastighetslån med löptider på upp till tio år. En formell första stängning av fonden förväntas under hösten.

– Vi är mycket stolta över det fortsatta förtroendet från våra investerare, speciellt med tanke på rådande omständigheter på marknaden till följd av Covid-19. Vår affärsmodell med säker och långsiktig finansiering blir allt viktigare för fastighetsbranschen, som ett alternativ till traditionella banklån och obligationer med kortare löptider, säger Pontus Sundin, vd Brunswick Real Estate Capital i en skriftlig kommentar.

Redan i den andra fonden kunde Brunswick erbjuda certifierade gröna lån. Den tredje fonden kommer att ha ett ännu tydligare uttalat fokus på hållbara fastighetsinvesteringar.

–Vi jobbar aktivt för att våra låntagare ska bidra till en mätbart positiv förändring. Förutom de gröna frågorna såsom minskade koldioxidutsläpp och smartare energianvändning vill vi också säkerställa att varje investering leder till förbättringar inom sociala hållbarhetsaspekter.

– Den här historiskt stora investeringen är ett utmärkt exempel på hur vi kan komplettera våra placeringar i räntebärande tillgångar, aktier och fastigheter. Det här är ett område med god tillväxt och investeringen ger oss en attraktiv avkastning till låg risk, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef för Folksamgruppen.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Camilla Jonsson
Camilla Jonsson
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
Spela klippet

Svenskar rustar för ökat sparande inför ISK-reformen

När den sänkta skatten på investeringssparkonton (ISK) träder i kraft vid årsskiftet planerar många svenskar att öka sitt sparande. Fyra av tio svenskar planerar att öka sitt sparande – och särskilt stort intresse finns bland unga under 29 år. Hela sex av tio i den gruppen uppger att de vill spara mer, enligt en ny […]