Realtid

Manfall från Carnegie Private Banking – ytterligare två lämnar ledningsgruppen

Fredrik Billving, chef för Private Banking på Stockholmskontoret och Anna Ronge, Head of Business Development lämnar Carnegie. Nyligen slutade också deras chef Jonas Ingerdal Predikaka och kommunikationschefen Anna Tropp, bägge har gått över till ABG Sundal Collier. I dag blev det känt att även vd Björn Jansson kliver av.
Fredrik Billving, chef för Private Banking på Stockholmskontoret och Anna Ronge, Head of Business Development lämnar Carnegie. Nyligen slutade också deras chef Jonas Ingerdal Predikaka och kommunikationschefen Anna Tropp, bägge har gått över till ABG Sundal Collier. I dag blev det känt att även vd Björn Jansson kliver av.
Anders Frick
Uppdaterad: 22 feb. 2023Publicerad: 22 feb. 2023

Ledningsgruppen för Private Banking på Carnegie tappar ytterligare två personer. Det handlar om Fredrik Billving, chef för Private Banking på Stockholmskontoret, samt Anna Ronge, Head of Business Development. Dessutom slutade nyligen också fyra personer ur försäljnings- och marknadsteamet samt två rådgivare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I går, onsdag, avslöjade Realtid att Björn Jansson lämnar rollen som vd för Carnegie. Men han är inte ensam om att sluta. Carnegies ledningsgrupp för private banking decimeras nu med ytterligare två personer, då både Fredrik Billving och Anna Ronge slutar. Dessutom slutade nyligen deras chef Jonas Ingerdal Predikaka,  större delen av försäljnings- och marknadsteamet samt två private bankingrådgivare, bland dem Charlotte Dufva. Förra året lämnade även Johan Sund ledningsgruppen för Carnegie Private Banking.

Flera tecken pekar på att Jonas Ingerdal Predikaka, som tidigare var Global Head of Wealth Management and Private Banking på Carnegie, gärna rekryterar sina tidigare kollegor till ABC Sundal Collier – något som kommunikationschefen Anna Tropp är ett exempel på. 

Fredrik Billving säger till Realtid att han inte ännu kan berätta vad han ska börja arbeta med, men att det i alla fall inte är ABC Sundal Collier.

– När jag är inne i en diskussion så får inte jag lov att kommentera. Det är en ren princip, och det går ju åt båda hållen, så att säga, säger han.

Vad tar du med dig från Carnegie – vad har varit höjdpunkterna?
– Jag har haft en fantastisk tid på Carnegie. Jag är jätteglad att jag har gjort den resan. Fantastiska kollegor och en bra marknad, säger Fredrik Billving.

Det låter som om att det egentligen inte finns någon anledning att sluta?
– Jag har trivts jättebra och jag hade mycket väl kunnat stanna också, säger han.

Vad är det då som Carnegie inte har?
– Jag tror att man har en viss tid på vissa positioner. Nu har vi gjort en resa och vänt någonting som inte funkade till att det funkar bra. Så jag känner att ytterligare en tillväxtresa skulle vara spännande för min del, säger Fredrik Billving.

Under förra året slog Harald Mix riskkapitalbolag Altor ihop Carnegie stora delar av Carneo, genom att köpa upp Carnegie Fonder, Holberg Fondsforvaltning och CAAM Fund Services – något som underlättar inför en eventuell framtida börsnotering, alternativt försäljning till någon hugad spekulant.

ANNONS

Fredrik Billving säger dock att hans avhopp inte har något med en eventuellt pågående försäljning, med hänvisning till att han inte har haft en så högt uppsatt roll inom bolaget.

Förutom ABC Sundal Collier, så håller bland annat även Formue  DNB,  Nordea och SEB på att utöka sina satsningar på private banking.

– Jag tycker att private banking är en spännande bransch med spännande människor. Private banking är mycket entreprenörsdrivet och har definitivt en framtid. Det som är utmanande för de flesta med rådgivning till privatpersoner är att det är administrativt tungt, regelmässigt och compliance-mässigt. Man behöver ju ha förutsättningarna för att kunna hantera det på ett tryggt och säkert sätt. Därför är det väldigt svårt att starta upp i en mindre skala, för så fort du har rådgivning till privatpersoner så är det ett stort maskineri som kickar igång. Det är lättare att utöka sin verksamhet med private banking än att starta någonting helt nytt, säger Fredrik Billving.

 

 

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS