Realtid

Lindahl-delägare förnekar konflikter

David Frydlinger axlar rollen som MP på Lindahls Stockholmskontor under separationen.
admin
admin
Uppdaterad: 05 juli 2018Publicerad: 05 juli 2018

Splittringen av Lindahl var inte bara två grupper som hade olika framtidsdrömmar. Att Stockholmskontoret skulle göra en gemensam utbrytning fanns också som alternativ, framgår i en färsk intervju.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sedan Lindahl offentliggjorde att den välrenommerade byråns Stockholmskontor splittras för att återuppstå i två nya byråer, har det spekulerats på stan om konflikter och fraktioner. Vad ligger “egentligen” bakom delningen, undrar folk i branschen.

I en intervju med Legally yours förnekar David Frydlinger, som axlar MP-rollen under separationen, att det skulle ligga konflikter bakom splittringen.

Han konstaterar samtidigt att många i branschen inte “köper” den förklaring som han och tidigare MP Malcolm Wiberg gett. Samma dag som splittringen offentliggjordes, berättade de för Realtid att delägarna under en längre tid fört diskussioner om framtiden, diskussioner som utmynnat i “olika drömmar” och till slut en splittring.

Folk verkar tro, eller vill tro, att infekterade konflikter ligger bakom, konstaterar David Frydlinger.

Däremot har det uppstått “viss friktion” efter beslutet, medger David Frydlinger.

– Men det viktiga, som folk måste förstå, är att friktionen är ett resultat av besluten att lämna och inte orsaken till det, säger han till Legally yours.

Besluten mognade fram. En möjlighet, berättar David Frydlinger, var att hela Stockholmskontoret skulle bilda ny byrå. Men det blev två separata, eftersom bland andra han och tidigare MP:n Malcolm Wiberg, som kommer att leda den andra nystartade byrån, drog olika slutsatser av vart branschen är på väg.

David Frydlinger vill inte prata om den nya verksamheten så länge som han fortfarande arbetar kvar för Lindahl.

ANNONS

Men det framgår av intervjun med Legally yours att han har ett starkt intresse för hur digitaliseringen förändrar samhället i grunden, och vänder upp och ned på begreppen.

Liten kan bli stor. Hierarkier kan ersättas av nätverk. Advokatrollen kan bli inriktad på tillit och ömsesidighet i stället för tvist och konflikt. Allt kan bli möjligt i den tekniska revolutionen, “den mest spännande tiden i historien”, enligt David Frydlinger.

Lindahl, som är en nationell byrå, kommer ha fortsatt närvaro i Stockholm, vilket man tidigare berättat om för Realtid.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

EU:s djärva drag för ekonomin – en delikat balansgång

ECB överväger en djärv räntesänkning att ge eurozonen ny ekonomisk fart. Samtidigt hotar flera externa faktorer – tajmingen blir avgörande. Inflationen i eurozonen ser ut att vara under kontroll. Europeiska centralbanken, ECB, kan därför dra till med ett djärvt drag för att kickstarta ekonomin – nämligen sänka styrräntan hela vägen ner från dagens 3,5 procent […]