Realtid

Lantmännen och Hemsö bildar bolag

Realtid.se
Uppdaterad: 04 juli 2017Publicerad: 04 juli 2017

Lantmännen och Hemsö skapar ett samägt bolag för att utveckla och förvalta samhällsfastigheter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det framgår av ett pressmeddelande.

Parternas investeringar i det gemensamma bolaget uppgår i dagsläget till 540 miljoner kronor och innefattar en portfölj med fyra skol- och äldreboendefastigheter samt ett äldreboendeprojekt – samtliga belägna i Stockholms- och Malmöområdet.

– Tillsammans med Lantmännen ges vi nu unika möjligheter att bidra till samhällsutvecklingen. Lantmännen är en långsiktig, stabil och seriös partner med tillgång till mark i attraktiva citylägen. Hemsö har gedigen kunskap och erfarenhet av projektutveckling och av att bygga framtidens moderna, verksamhetsanpassade skolor och äldreboenden. Vi kompletterar varandra mycket väl, säger Hemsös vd Nils Styf, i en kommentar.

Samarbetet beskrivs som långsiktigt och omfattar hittills mellan fem och tio projekt, till ett uppskattat värde om tre miljarder kronor inom en fem- till sjuårsperiod.

– Hemsö har lång erfarenhet av att vara värd för samhällsservice och av att driva projektutveckling. Jag är mycket glad över att tillsammans med Hemsö bidra till utvecklingen av moderna samhällsfastigheter, säger Joachim Haas, vd på Lantmännen Fastigheter.

Hemsö ägs till 15 procent av det börsnoterade fastighetsbolaget Sagax, medan Lantmännen är ett kooperativ som ägs av 25.000 svenska lantbrukare. Lantmännen har 10.000 anställda och en omsättning om 37 miljarder kronor. Föreningens befintliga portfölj består av cirka 150 fastigheter på 80 orter.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

EU:s djärva drag för ekonomin – en delikat balansgång

ECB överväger en djärv räntesänkning att ge eurozonen ny ekonomisk fart. Samtidigt hotar flera externa faktorer – tajmingen blir avgörande. Inflationen i eurozonen ser ut att vara under kontroll. Europeiska centralbanken, ECB, kan därför dra till med ett djärvt drag för att kickstarta ekonomin – nämligen sänka styrräntan hela vägen ner från dagens 3,5 procent […]