Ilija Batljan Invest kommer efter investerinngen att äga cirka 5 procent och Sinchgrundarnas Cantloupe 6 procent.
Ilija Batljan och Sinch-grundare investerar i Tessin inför notering
Mest läst i kategorin
Cantaloupe drivs av Sinch-grundarna Björn Zethraeus, Kristian Männik, Robert Gerstmann och Henrik Sandell. NFT Ventures stärker samtidigt sitt nuvarande ägande med ca 6 procent och blir därmed Tessins största ägare med ca 28 procent. Säljare är Stronghold Invest som efter transaktionerna blir Tessins näst störste ägare med cirka 11 procent. Det framgår av ett pressmeddelannde.
–Vi känner oss stolta och hedrade över att addera två så starka namn på ägarlistan i Tessin. Samtidigt visar NFT att Tessin är en prioriterad investering och vi ser fram emot nästa strategiska steg i vår utveckling, säger Jonas Björkman, vd och medgrundare av Tessin, i en skriftlig kommentar.
Inför noteringen kommer Tessin dessutom att genomföra en riktad nyemission mot utvalda investerare som kan utgöra en viktig del av den långsiktiga ägarstrukturen. Cantaloupe tillsammans med Stronghold Invest och Hans Runesten, huvudägare i Effnetplattformen (EFFP) samt ledamot i Samhällsbyggnadsbolaget, deltar som ankarinvesterare i nyemissionen och har lämnat teckningsförbindelser på ca 45 procent av emissionen som är begränsad till maximalt cirka 38 miljoner kronor.
Tessin, som grundades 2014, är en digital investeringsplattform inom fastighetsfinansiering. Vid utgången av 2020 hade Tessin närmare 55 000 registrerade medlemmar på plattformen. Verksamheten baseras på en egenutvecklad digital plattform som kopplar ihop fastighetsutvecklare i behov av lånefinansiering, med investerare som söker exponering mot ett högavkastande tillgångsslag med balanserad risk och säkerhet i form av framför allt fastighetspant.
Tessin erbjuder idag primärt bygg- och brygglån till små- och medelstora fastighetsbolag och fastighetsutvecklare. Lånen finansieras genom Tessins plattform genom ett syndikat av privatpersoner, professionella- och institutionella investerare som får en möjlighet att investera i säkerställda fastighetslån med attraktiv direktavkastning. Sedan starten har motsvarande knappt 1,8 miljarder kronor återförts till medlemmarna och den genomsnittliga årliga avkastningen har uppgått till cirka 8,4 procent.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.