Buden på Millicom kan nå uppåt 800 kronor per aktie, svåra konsekvenser för Sverige vid en hård Brexit och svagare tillväxt för Eurozonen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet denna onsdag morgon.
Högre bud väntas på Millicom
Mest läst i kategorin
Potentiell budstrid om Kinnevik
M&A Kinnevik är berett att acceptera ett bud på Millicom på 710 kronor per aktie, enligt uppgifter till DI. På tisdagen stängde aktien på 619 kronor, vilket motsvarar börsvärdet 60 miljarder kronor. Då hade aktien rusat 7,5 procent på Stockholmsbörsen under tisdagen. För närvarande ligger ett bud från Liberty Latin America, Lilac, men fler bud kan mycket väl komma. På aktiemarknaden spekuleras att det kan komma bud i storleksordningen 750-800 kronor per aktie.
Tufft för Sverige vid brexit
Politik Theresa Mays hårt kompromissade brexitavtal föll tungt i det brittiska parlamentet igår. Nu väntar en misstroendeomröstning om Theresa May ikväll, som hon tros vinna.
Nordeas chefsekonom Annika Winsth tror att det kommer att bli ett utträdesavtal med en övergångsperiod. Om det blir en hår brexit får det väldigt stora konsekvenser även för Sverige och svenska företag.
– Och det är vi inte riktigt beredda för, säger hon till TT.
Oroväckande, enligt EU-ministern
Politik EU-minister Ann Linde kommenterar brexitförslagets nederlag i parlamentet för Sveriges Radio med att risken nu är att vi har tagit ett steg närmare ett avtalslöst tillstånd, det värsta scenariot. Storbritannien är Sveriges största exportland när det gäller tjänster och sjätte största när det gäller varor.
– Om man inte har ett ordnat utträde så kommer det att bli väldigt mycket svårare för de företag som exporterar och importerar från Storbritannien, säger Ann Linde.
Eurozonen svagare än väntat
Konjunktur Europeiska centralbankschefen Maria Draghi sade på tisdagen att den ekonomiska tillväxten i Eurozonen har varit ”svagare än väntat”, rapporterar AP. Draghi ser behov av en monetär stimulans efter en tydlig inbromsning i tillväxten i EU:s största ekonomier Tyskland, Frankrike och Italien. Det finns också orosmoln kring effekterna av handelskonflikten mellan USA och Kina och för den kinesiska tillväxten.
Talmannen nominerar statsministerkandidat
Politik Klockan 14.00 idag väntas talmannen nominera en statsministerkandidat, skriver Omni Ekonomi. Talmannen träffar den troligaste kandidaten, Stefan Löfven, kl 8.30, då talmansrundan inleds. Han träffar därefter partierna i storleksordning under förmiddagen. Klockan 13.00 håller talmannen en pressträff. Statsministeromröstningen i riksdagen är planerad till klockan 9.00 i riksdagen.
Mittenpolitik bra för Sverige enligt professor
Politik Ekonomiprofessor John Hassler, tidigare bland annat ordförande för Finanspolitiska rådet, anser att en kommande mittenpolitik skulle kunna bli bra för Sverige. Till Svenska Dagbladet säger han att han hoppas att en uppgörelse mellan S, MP, C och L blir startpunkten för en mer konstruktiv politisk diskussion om reformer i Sverige. Att Centern och Liberalerna har fått igenom sänkta marginalskatter innebär ett bra smörjmedel för svensk ekonomi, enligt Johan Hassler. Han ser också fördelar inom bostadspolitiken och arbetsrätten.
145 nya MD på Morgan Stanley
Finans Den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley har utsett 145 nya managing direcors, ett av de främsta karriärmålen på Wall Street, skriver Business Insider.
61 procent av de befordrade bor i Amerika, 26 procent i Europa, Mellanöstern eller Afrika och 13 procent i Asien.
27 procent är kvinnor, jämfört med 26 procent förra året.