Mattias Sundling om varför han byter från Danske Bank till Handelsbanken.
"Handelsbanken ska tillhöra toppen"
Mest läst i kategorin
Mattias Sundling slutar efter tio år på Danske Bank för att från och med i mars nästa år bli aktiestrateg på Handelsbanken.
– Jag har trivts jättebra på Danske, lite klyschigt sagt så blir det här en ny utmaning, säger Mattias Sundling till Realtid.
– Handelsbanken har haft det lite stökigt. Det är en bank under omstöpning som ska tillhöra toppen, och det ska bli kul att vara med och bygga upp något nytt där. De har gett mig ett bra mandat där jag får tycka fritt.
Handelsbanken har under senare år inte haft någon med positionen aktiestrateg på det som kallas Capital Markets.
Själva arbetet kommer till stora delar dock att vara ungefär detsamma som han haft på Danske Bank.
– En skillnad är att jag suttit på en filial till en dansk bank. Nu kan jag jobba mycket tätare med dem som sysslar med räntor, valutor och makro, på Danske sitter många av dem i Köpenhamn.
Mattias Sundling arbetade först i sju år på Dagens Industri som bland annat finansredaktör, därefter 14 år på H&Q i flera olika positioner för att sedan vara i tio år på Danske Bank.
– Jag är ingen hoppjerka, och ska jag ha samma frekvens framöver blir väl Handelsbanken mitt sista jobb, säger den 58-årige Sundling.
– Även om jobbet till stora delar är detsamma så blir man förhoppningsvis bättre med mer erfarenhet, samtidigt som jag nu kommer in i ett nytt nätverk vilket kan vara nyttigt.
Aktiestrategen Sundling har en längre tid varit positiv till börsen, och är det fortsatt i dagsläget.
– Börsen har varit smart sedan vändningen i våras, säger Mattias Sundling.
– Senaste tiden har det funnits en hel del oro kring covid-19 och det amerikanska valet. Nu ser det ut att bli bra i USA med en lugn överlämning. Och även om man ska ta coronaviruset på högsta allvar, vilket jag gör, så kommer det ett vaccin nu.
– Vi är halvvägs in i en återhämtning, samtidigt som vi har världshistoriens största stimulanser. Ju längre in i det man kommer desto mindre självklart blir det, men jag tror fortsatt att man ska ha en övervikt i aktier. Men det handlar allt mer om vilka aktier man ska välja.