Realtid

Han basar över Handelsbankens kontorsnedläggning

Michael Green. Foto: Handelsbanken
Michael Green. Foto: Handelsbanken
Camilla Jonsson
Camilla Jonsson
Uppdaterad: 06 okt. 2020Publicerad: 06 okt. 2020

Michael Green, tidigare regionbankchef för Handelsbanken Stockholm, tillträder i dag som chef för Handelsbankens svenska kontorsrörelse.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En av hans första utmaningar blir att tillsätta nya länschefer och att i samråd med dem se över vilka av bankens kontor som blir kvar och vilka som läggs ned, i enhet med det tidigare beslutet om att minska antalet bankkontor i Sverige från 380 till cirka 200 år 2021. 

– Vi vet inte i dag vilka kontor det handlar om. Nu börjar vi med att tillsätta länschefer och det är deras bedömning vi utgår ifrån i den här processen, säger Michael Green.

Samtidigt som neddragningen görs satsar banken 1 miljard på IT-investeringar för att utveckla det digitala kunderbjudandet.

– Våra kunder vill mer nu än tidigare möta oss i de digitala miljöerna, det blir därför en viktig del i den här förändringsprocessen att hitta nya sätt att möta kundernas behov.

Regionbankerna fortsätter att fungera som tidigare under uppbyggnadsfasen av den nya organisationen. När länscheferna och den nya organisationen är på plats kommer regionbankerna så småningom att fasas in i organisationen.

Hur lång tid det arbetet kommer att ta vill Michael Green inte spekulera i, dock är det klart att regionbankerna kommer att stängas under första kvartalet 2021.

– Tillsammans med alla duktiga medarbetare ser jag fram emot att utveckla vår verksamhet med ännu mer decentraliserad specialistkompetens och beslutskraft nära våra kunder. Handelsbanken fortsätter att vara en personlig bank som finns nära kundernas vardag och verklighet, oavsett om mötet sker på kontor, via telefon eller digitalt, avslutar Michael Green. 

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

EU:s djärva drag för ekonomin – en delikat balansgång

ECB överväger en djärv räntesänkning att ge eurozonen ny ekonomisk fart. Samtidigt hotar flera externa faktorer – tajmingen blir avgörande. Inflationen i eurozonen ser ut att vara under kontroll. Europeiska centralbanken, ECB, kan därför dra till med ett djärvt drag för att kickstarta ekonomin – nämligen sänka styrräntan hela vägen ner från dagens 3,5 procent […]