Finansit-bolagets rörelseresultat försämrades till -41 miljoner kronor, under andra kvartalet. "Vår finansiella prestation var återigen en besvikelse", konstaterar den nytillträdda vd:n Peter Lenardos.
Förlusterna fortsätter öka för Cinnober – nya vd:n besviken
Mest läst i kategorin
Cinnober, som säljer clearing- och börsteknik och är listat på First North, redovisar ett rörelseresultat (EBIT), alltså vinst för räntor och skatter, på -41,3 miljoner kronor (-28,9), för det andra kvartalet 2018, jämfört med motsvarande period 2017.
Intäkterna sjönk till 87,6 miljoner (91,8), men intäktsförlusterna minskade ändå till -7,7 miljoner (-28,9), efter en försäljning av dotterbolaget Irisium i juli i år.
”Vår finansiella prestation under det andra kvartalet 2018 var återigen en besvikelse utifrån ett omsättningsutvecklings- och EBITDA-perspektiv, skriver den nytillträdde vd:n Peter Lenardos i sitt vd-ord, och tillägger:
”Samtidigt såg vi en positiv marknadsförändring i juni då nya produkter började att bidra till omsättningstillväxt, och effektivitetsåtgärder minskade vår kostnadsbas. Vi har också stärkt våra ansträngningar mot att uppnå lönsamhet under 2019.”
Peter Lenardos, som fram tills nyligen var Cinnobers CFO, efterträdde, i mitten på augusti i år, Veronica Augustsson som lämnade vd-posten efter fem år. Totalt hade hon då arbetat i Cinnober-koncernen i 16 år, där hon inledde sin karriär som programmerare 2002.
I en intervju med Realtid.se nyligen, medgav Veronica Augustsson att hon och ordförande Nils Robert Persson – som också är Cinnobers största ägare – inte har haft ”samma syn om hur bolaget ska drivas framåt, under en tid”. Hon konstaterade dock att hon ändå är nöjd med sin insats.
– Jag är extremt stolt över hela min resa som vd. Det är i dag ett helt annat bolag än vad det var för sex år sedan. Vi har breddat bolaget och slutfört en börsintroduktion , sa hon den 15 augusti i år.
Realtid.se har tidigare berättat att också Cinnobers bokslut för 2017 blev förlusttyngt med ett minusresultat på 96 miljoner kronor. Ett skäl var att Cinnobers Mifid2-anpassade tradingplattform Tradecho blev dyrare än väntat.
Veronica Augustsson menar dock att det hade fått katastrofala följder om bolaget inte hade hunnit klart med plattformen innan EU-regleringen infördes i början av 2018. Hon var även efter sin avgång övertygad om att Cinnober är på rätt väg och att man bygger produkter för framtiden, vilket dock kostar mycket pengar.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.