Realtid

Fastighetsinvesterare vill se fler hyresrätter

Projektväggen med några av de fastighetsprojekt som Tessins investerare gått in i. Foto: Tessin.
Realtid.se
Uppdaterad: 29 juni 2017Publicerad: 29 juni 2017

Fastighetsinvesterare vill se fler hyresrättsfastigheter byggas i Sverige. Det visar en undersökning med 1 400 fastighetsinvesterare genomförd av crowdfundingbolaget Tessin.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tessin har under flera år byggt upp en teknisk plattform med 28 000 investerare. Där kan vem som helst, genom så kallad crowdfunding eller gräsrotsfinansiering, investera i olika fastighetsprojekt som handlar om allt från bostäder till kommersiella fastigheter.

En ny undersökning där över 1400 fastighetsinvesterare deltog visar att fastighetsinvesterare vill se fler hyresrätter byggas. Det är inget som förvånar Jonas Björkman, vd på Tessin.

-Vi är ett datadrivet företag, därför vet vi också mycket om investerarna i vårt nätverk. Vi ser att de som investerar i fastigheter genom crowdfunding gör det av olika anledningar. Vissa ser det som en möjlighet att placera sina investeringar i något som inte påverkas direkt av börsen, andra vill vara med och påverka samhällsutvecklingen, säger Jonas Björkman, i ett pressmeddelande. 

Så här svarade fastighetsinvesterarna i undersökningen på frågan vad de helst skulle se att det byggdes mer av:

• Hyresrätter 47 procent.
• Bostadsrätter 26,4 procent.
• Samhällsfastigheter (äldreboenden, skolor med mera.) 9.7 procent.

Hittills har Tessin förmedlat 500 miljoner kronor till 40 olika fastighetsprojekt. Bolaget har totalt 28 000 användare i sin plattform. 

Fotnot: Undersökningen genomfördes mellan den 9:e februari och den 16:e februari 2017 i form av webbenkäter utskickade till Tessin nätverk av fastighetsinvesterare.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

EU:s djärva drag för ekonomin – en delikat balansgång

ECB överväger en djärv räntesänkning att ge eurozonen ny ekonomisk fart. Samtidigt hotar flera externa faktorer – tajmingen blir avgörande. Inflationen i eurozonen ser ut att vara under kontroll. Europeiska centralbanken, ECB, kan därför dra till med ett djärvt drag för att kickstarta ekonomin – nämligen sänka styrräntan hela vägen ner från dagens 3,5 procent […]