Realtid

Danske startar tre fintech-hubbar i Kina

Shanghai har seglat upp som en verklig konkurrent till Silicon Valley på tech- och startuphimlen. Foto: Danske Bank
Realtid.se
Uppdaterad: 06 nov. 2017Publicerad: 06 nov. 2017

Shanghai utmanar Silicon Valley menar Danske Bank som 14 november öppnar startup-hubbar i Shanghai, Beijing och Shenzhen för svenska entreprenörer som där kan söka till bankens acceleratorprogram nHack. "Finns en oerhörd potential för dem som tar chansen", menar Danske.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Acceleratorprogrammet beskrivs som en unik möjlighet att få tillträde till expertnätverk, finansiärer och en enorm marknad i Kina.

Programmet genomförs under tre månader och ska öppna dörrar och skapa nya kontakter för svenska startups i Kina och Asien. nHacks syftar därmed till att snabba upp processen från affärsidé till marknad.

– Jag och mina kollegor är övertygade om att vi kommer hitta morgondagens unicorns bland de entreprenörer som ansöker till nHack. Genom acceleratorprgrammet kan vi hjälpa företag att testa sina affärsidéer i Kina och få ett kontaktnät som hade varit svårt att finna på egen hand, säger Berit Behring, vd Danske Bank Sverige

Danske Bank menar att Kina är särskilt intressant då det ligger i framkant inom digitalisering, innovation och hållbarhet. Kina har exempelvis tagit på sig ledatröjan i klimatfrågan, menar banken.

”Det finns en oerhörd potential för den som tar chansen. Kina har också tillgång till kapital, talang och marknad, och även hemmaarenan för 70 av världens 250 unicorns”, skriver Danske.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

EU:s djärva drag för ekonomin – en delikat balansgång

ECB överväger en djärv räntesänkning att ge eurozonen ny ekonomisk fart. Samtidigt hotar flera externa faktorer – tajmingen blir avgörande. Inflationen i eurozonen ser ut att vara under kontroll. Europeiska centralbanken, ECB, kan därför dra till med ett djärvt drag för att kickstarta ekonomin – nämligen sänka styrräntan hela vägen ner från dagens 3,5 procent […]