Realtid

Credstep och Billecta i plattforms-samarbete: "Perfekt matchning"

admin
admin
Uppdaterad: 30 jan. 2018Publicerad: 30 jan. 2018

Credstep och Billecta släpper finansieringstjänst med automatiskt bokföringsstöd. Och fler gemensamma satsningar är på gång. "Vi pratar med ett antal aktörer nu som letar efter en integrerad lösning för fakturering och finansiering", säger Elisabet Ehn, vd för Credstep, till Realtid.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Credsteps vd Elisabet
Ehn. Foto: Credstep

Fintech-bolagen lanserar vad de kallar för en ”behovsstyrd finansieringslösning med automatiserat bokföringsstöd för företagare”. Tjänsten är anpassad för de som vill ha en lösning utan fasta kostnader. 

– Vi har hittat en bra match i Billecta som plattform. Vi tycker att de har en mycket användarvänlig faktureringstjänst. Tillsammans har vi byggt en integrerad finansieringslösning med automatiserade processer samt bokföringsstöd som gör att det blir en väldigt enkel, snabb och effektiv tjänst. Kunder som har Billecta som faktureringstjänst kan man med ett knapptryck välja att sälja sin faktura till Credstep. Vi finns med i deras tjänst, men vi är fortsatt två fristående aktörer, säger Elisabet Ehn, vd för Credstep, till Realtid.

Tjänsten hämtar dels upp en faktura via en så kallad orderimport, men skapar även automatiskt bokföringsverifikat kopplade till finansieringen.

– Vi kan hämta upp fakturan, skapa en försäljning av den och utbetala pengarna inom en bankdag. Kunden får snabbt likviditet på sitt bankkonto samtidigt som bokföringen uppdateras automatiskt.

Planerar ni fler samarbeten?

– Ja, vi tittar på större gemensamma samarbeten där vi kan hjälpa större aktörer med mer skräddarsydda lösningar. Det handlar om företag som utvecklar olika typer av tjänster som kräver specialhantering. Jag kan inte ge några detaljer än. Men vi pratar med flera aktörer nu som letar efter en automatiseradoch integrerad lösning för fakturering, finansiering och inkasso, så mycket kan jag säga.

Är det en trend att fintech-bolag samarbetar direkt med varandra istället för med exempelvis storbanker?

ANNONS

– Ja, vi ingår ju i ett ekosystem som skapar större nytta och synergier genom att samarbeta tillsammans. Det handlar om att vara ett smartare och mer värdeskapande alternativ till traditionella produkter.

Hon upplever att traditionella aktörer ofta inte förstår uppstickarnas verksamheter och att de inte är tillräckligt lyhörda och snabba. 

– Vi och andra flera nya, unga moderna företag har fokus på företagarna, medan bankerna i större utsträckning inte får ta risk och företagande innebär risk, hävdar Elisabet Ehn.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

Svenskar rustar för ökat sparande inför ISK-reformen

När den sänkta skatten på investeringssparkonton (ISK) träder i kraft vid årsskiftet planerar många svenskar att öka sitt sparande. Fyra av tio svenskar planerar att öka sitt sparande – och särskilt stort intresse finns bland unga under 29 år. Hela sex av tio i den gruppen uppger att de vill spara mer, enligt en ny […]