Realtid

Creades handlar IT-konsult

Sven Hagströmer är grundare och största ägare i investmentbolaget Creades.
admin
admin
Uppdaterad: 16 apr. 2019Publicerad: 16 apr. 2019

Creades blir nästa största ägare i ett First North-noterat IT-konsultbolag, Per Bolund har träffat Swedbanktoppar och EQT tar in nya rådgivare. Det är några av nyheterna i morgonsvepet tisdagen den 16 april.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Creades går in som näst störst i IT-bolag
Sven Hagströmers investmentbolag Creades har köpt 496 000 aktier i IT-konsultbolaget CAG Group, noterat på First North i december 2018. Creades har därmed 7,6 procent av aktierna och blir näst störste ägare i bolaget. Köpeskillingen gick på 31 miljoner kronor och uppdraget mäklades av Erik Penser Bank.

Bolund träffade Swedbanktoppar
På måndagen träffade finansmarknadsminister Per Bolund Swedbanks styrelseordförande Ulrika Francke och vd Anders Karlsson. Syftet var att få information om arbetet mot penningtvätt.
– Jag bad dem också  vad de nu gör och att de visar att de menar allvar med det här arbetet och att de återuppbygger förtroendet, säger Per Bolund till Dagens Nyheter och lägger till:
– Jag tycker att man är ödmjuk, på ett annat sätt än jag hört förut.

Goldman Sachs och Morgan Stanley bland EQT:s rådgivare
Inför den strategiska översyn som kan leda till en börsnotering för riskkapitalbolaget EQT ingår nu Goldman Sachs och Morgan Stanley, skriver Bloomberg News. Sedan tidigare arbetar EQT med JPMorgan Chase & Co och SEB.
EQT överväger att sälja en del av företaget istället för att genomföra en börsnotering.

Chefen för Baker McKenzie avliden
Paul Rawlinson, högste chef för den internationella advokatbyrån Baker McKenzie har avlidit vid 56 års ålder. Han var den första globala chefen baserad i Storbritannien, skriver Financial Times. Rawlinson hade arbetat i över tre decennier på advokatbyrån som är en av världens största med 4 700 advokater och en omsättning på 2,9 miljarder dollar.
Tills vidare är är Jaime Trujillo global chef, han blev tillförordnad chef när Paul Rawlinson i oktober sjukskrevs för utmattning. 

Japansk telekombjässe till London
En av världens största telekombolag, japanska NTT, planerar att öppna sitt internationella högkvarter i London, skriver Financial Times.
Den brittiska regeringens utrikessekreterare Jeremy Hunt för samtal med ledningsgruppen för NTT-gruppen. Officiellt förnekar dock NTT att några beslut är fattade. 
Om NTT sätter upp ett högkvarter i London skulle det ses som ett tecken på stabilitet i de oroliga brexittiderna, skriver FT. 

Fiasko för DNB:s miljöfond
DNB Eco Absolute Return gick tillbaka 21 procent under 2018. Hittills i år är fonden ned 3,5 procent. Det förvaltade kapitalet är 134 mijoner norska kronor, skriver norska Dagens Näringsliv. Förvaltaren Jon Sigurdsen är inte nöjd med utvecklingen.
– Det är inte normalt att det går så här dåligt.

Måttlig uppgång i Asien
I Asien har börserna rört sig måttligt uppåt, mest i Shanghai med en uppgång på 1,2 procent. Flera stora försäkringsbolag, bland annat China Life Insurance och Ping An Insurance, går starkare än index, skriver Dagens Industri.

Ingen lågkonjunktur enligt Sveriges Ingenjörer
Fackförbundet Sveriges Ingenjörer ser inga tecken på en lågkonjunktur, säger förhandlingschefen Camilla Fankelius till nyhetsbyrån Direkt. 
Enligt Frankelius är deras medlemmar en tidig indikator på vart konjunkturen är på väg och många företag har en fortsatt mycket stark orderingång.
– Många säger att konjunkturen viker, men det handlar i så fall om att konjunkturen viker från en otroligt stark högkonjunktur till en normal högkonjunktur, säger hon till Direkt.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS