Amarant Mining tvångslikvideras efter att en årsredovisning inte lämnats in till Bolagsverket. "Nu ska jag träffa tidigare ställföreträdande av bolaget och se vad som behöver göras", säger Lars-Henrik Andersson, på Advokatfirman Lindahl, som förordnats till likvidator.
Amarant Mining tvångslikvideras
Mest läst i kategorin
Amarant Mining som redan hotas av konkurs i Stockholms tingsrätt har tvångslikviderats från och med den 6 februari 2018. Det är Bolagsverket som tagit beslutet om en likvidation då bolaget inte lämnat in en efterfrågad årsredovisning för räkenskapsåret 2016.
Lars-Henrik Andersson, på Advokatfirman Lindahl, som har utsetts till likvidator fick förordnandet sent i går kväll, försöker nu att sätta sig in i ärendet.
– Nu ska jag träffa tidigare ställföreträdande av bolaget och se vad som behöver göras.
– Vi ska sätta oss in i borgenärerna och se vilken position man är i i dagsläget. Vi ska försöka förstå hur det ser ut med tillgångarna och vad det är för tillgångar och om det är riktiga tillgångar. Det är vad vi sätter fokus till just nu.
Det finns redan en konkursansökan i Stockholms tingsrätt. Hur påverkar den?
– Det får vi se. Det ingår i min totala bedömning av vad vi ska göra nu. Jag ska också tala med banken (Danske Bank reds. anm.) som hade ansökt om konkurs och se vad deras position är. Jag måste se till samtliga intressen sedan får vi bestämma hur vi hanterar detta.
Får aktieägarna någon information om vad som händer och sker?
– De kommer få en del information från press och media. Just nu har jag inte planerat en bolagsstämma men det ligger i sakens natur att vi skriver ett brev till aktieägarna när vi har skapat oss en bild av hela bolaget, även om det inte finns några omedelbara skyldigheter i aktiebolagslagen att göra det.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.