Realtid

Hufvudstaden förlänger hyresavtalet med Danske Bank till 2035 – "en viktig signal"

Hufvudstaden förlänger hyresavtalet med Danske Bank till 2035 – "en viktig signal"
Realtid.se
Uppdaterad: 21 aug. 2023Publicerad: 21 aug. 2023

Hufvudstaden förlänger hyresavtalet med Danske Bank som innebär att banken väljer att stanna kvar i den ikoniska 1930-talsbyggnaden på Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Lokalen uppgår till cirka 9 800 kvm och ska anpassas för bankens framtida behov och arbetssätt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Danske Bank har sedan årsskiftet 2003/2004 haft sitt svenska huvudkontor på Norrmalmstorg 1 i Stockholm och kommer med det förlängda avtalet att fortsätta bedriva sin verksamhet på den välkända adressen. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Ett centralt läge är oerhört viktigt för oss som bank för att kunna attrahera och behålla kompetens och för att det ska vara smidigt för kunder som besöker oss för möten och events. I samband med att vi förlänger avtalet på Norrmalmstorg moderniseras lokalerna för att möta framtidens arbetsliv. Att vi förlänger avtalet till 2035 är en viktig signal om att Danske Bank ska växa på den svenska marknaden, säger Johanna Norberg, vd Danske Bank Sverige, i en skriftlig kommentar.

Fastigheten Packarhuset 4, som länge kallades Citypalatset, stod färdig 1932 och beställdes av bankmannen Torsten Kreuger för att inhysa Sydsvenska banken.  Arkitekt var Ivar Tengbom och fastigheten är ett av de främsta exemplen på tidig svensk funktionalism. Detta syns inte minst på insidan då Tengbom var tidig med att ge huset en flexibel bärande stålkonstruktion. Denna inbyggda flexibilitet har underlättat hyresgästanpassningar genom åren och på så sätt minskat klimatavtrycket.

 

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Spela klippet

EU:s djärva drag för ekonomin – en delikat balansgång

ECB överväger en djärv räntesänkning att ge eurozonen ny ekonomisk fart. Samtidigt hotar flera externa faktorer – tajmingen blir avgörande. Inflationen i eurozonen ser ut att vara under kontroll. Europeiska centralbanken, ECB, kan därför dra till med ett djärvt drag för att kickstarta ekonomin – nämligen sänka styrräntan hela vägen ner från dagens 3,5 procent […]