Nigeria-baserade fintechbolaget Moniepoint har samlat in 110 miljoner dollar i ny runda. Bland investerarna finns bland andra Google Africa Investment Fund.
Google investerar i afrikansk fintech-enhörning
Moniepoint startade sin verksamhet 2015 med infrastruktur och betalningslösningar för banker och finansinstitut. Bolaget har vuxit och erbjuder nu banktjänster för privatpersoner.
Det nya kapitalet ska användas för att påskynda Moniepoints tillväxt i Afrika och bygga en integrerad plattform för företag.
”Plattformen kommer bland annat att omfatta tjänster som digitala betalningar, bankverksamhet, valutahandel, krediter och andra finansiella verktyg vilket gör den till en one-stop-shop för affärslösningar”, säger Moniepoint till Reuters.
Missa inte: ”Tomat-ebola” hotar driva på inflationen i Nigeria. Dagens PS
En rad större aktörer
Utöver Google Africa Investment Fund har flera andra större aktörer valt att investera i Moniepoint. Bland dem finns afrikanska private equity-företaget Verod Capital, Lightrock, QED Investors, British International Investment och Endeavor Catalyst.
Enligt personer nära transaktionen innebär den nya finansieringen att Moniepoint betraktas som en enhörning, det vill säga är ett techbolag som är värderat till drygt en miljard dollar, skriver Techcrunch.
Läs mer: Okända mobilföretaget som erövrar Afrika. Realtid
Hanterar 17 miljarder dollar
Moniepoint började erbjuda banktjänster för privatpersoner i augusti förra året. Företaget uppger att de hanterar över 800 miljoner transaktioner, med ett värde per månad på över 17 miljarder dollar.
Nigeria med sina 200 miljoner invånare är den snabbast växande fintech-marknaden i Afrika.
Missa inte: Superrikas högre krav kräver nya banktjänster. Realtid
Moniepoint vänder sig till små och medelstora företag i landet och erbjuder rörelsekapital, lån för expansion av verksamheten och verktyg för företagsledning, till exempel utgiftshantering, redovisnings- och bokföringslösningar samt försäkringar.
Totalt har bolaget samlat in drygt 180 miljoner dollar sedan lanseringen 2015.
Läs mer: Google-utmanaren Perplexity vill ha mer pengar – igen. Realtid